• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

25.10.2023

17:52

Sjajne vesti! Ovaj grad dobija čak četiri nova vrtića! (FOTO)

Informer

Vesti

Sjajne vesti! Ovaj grad dobija čak četiri nova vrtića! (FOTO)

Podeli vest

U toku su radovi na završetku na tri vrtića u Užicu, a u pripremi je i planska dokumentacija za još jedan vrtić.

U naselju Carina radovi teku ustaljenom dinamikom i prema rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević, koja je sa saradnicima obišla objekat u izgradnji, taj vrtić bi trebalo da bude završen do marta naredne godine.   

- Ugovor predviđa da svi radovi ove druge faze, dakle i spoljni i unutrašnji, budu završeni do marta naredne godine, nakon čega će se ući u treću fazu koja podrazumeva opremanje. Oko 96 miliona dinara vredni su radovi druge faze i ta sredstva izdvojena su iz budžeta grada, kao i sredstva za prvu fazu (zemljani radovi) u iznosu od 35 miliona dinara - naglasila je gradonačelnica.

Ovaj objekat površine oko 800 kvadarata moći će da koristi oko 200 dece. Pored dvorišta imaće i zelenu površinu na drugoj etaži, do koje će se dolaziti sa otvorene terase, jer se vodilo računa i o važnosti boravka dece na otvorenom prostoru.

- To će uz nove prostore Predškolske ustanove Užice u Кaranu, Кremnima i Zlakusi biti dovoljno da se ukine takozvana lista čekanja i da svako dete u Užicu ima svoje mesto u vrtiću. Radovi su pri kraju na adaptaciji prostora u Кremnima, gde je kapacitet do 25 dece, a priprema se i projektno tehnička dokumentacija za adaptaciju prostora u Zlakusi gde će moći da boravi do 20 mališana. Očekujemo ovih dana upotrebnu dozvolu i nephodne saglasnosti resornog ministarstva za vrtić u Кaranu, gde će krenuti 55 dece – rekla je dr Jelena Raković Radivojević.

Uskoro kreće i realizacija projekta energetske sanacije vrtića Neven u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i enregetike, čime se nastavlja i posao uređenja već postojećih vrtića.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Majka tvrdi: Dete pobeglo iz vrtića, stiglo do Ustaničke ulice! Vrtić: Roditelji tražili 10.000 evra da ne izađu u medije
Društvo

Majka tvrdi: Dete pobeglo iz vrtića, stiglo do Ustaničke ulice! Vrtić: Roditelji tražili 10.000 evra da ne izađu u medije

Moje dvoipogodišnje dete je 21. septembra bez ičijeg nadzora napustilo jedan privatni vrtić na Voždovcu, otišlo na ulicu, i to niko nije primetio sve dok moj suprug nije došao po njega. Sina su našle posle 40 minuta nepoznate žene, udaljio se oko 400 metara od vrtića i samo 20 stepenika ga je delilo od prometne Ustaničke ulice, tvrdi majka (ime i prezime poznato redakciji), koja je nakon mesec dana odlučila da podnese tužbu.

18.10.2023

16:27

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set