• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G.

28.11.2023

14:21

(VIDEO) Znate li ovog čoveka! Čisti sneg za buduće šampione!

Drustvene mreže/ oglasna tabla Užice

Vesti

(VIDEO) Znate li ovog čoveka! Čisti sneg za buduće šampione!

Podeli vest

Slavko Kuzmanović čuveni atletski trener i osvajač olimpijske medalje u Sao Paolu '79. zadivio je svoje Užičane, a i celu Srbiju kada je uzeo lopatu u ruke i po vejavici čistio atletsku stazu od snega!

Slavko ima 73 godine ali i dalje u dobroj formi radi sa mladim atletičarima Atletskog kluba "Mladost". Treninzi se ne odlažu ni kad pada sneg. Zato je Slavko pripremio stazu, a neretko čisti i kej pored Đetinje. 

Foto: društvene mreže/ Oglasna tabla Užice

Slavko Kuzmanović čisti sneg na atletskoh stazi

- Deca su naš biser i žao mi je da u atletskim patikama pokvase noge, da se ne prehlade. Ali, nije mi ovo prvi put. Sneg sam čistio i dok sam sam trčao. Kada sam se pripremao za Sao Paolo ja sam na keju pored reke Đetinje čistio sneg. To isto sam radio i kada je Olivera Jevtić trenirala. Prvo očistim sneg na stadionu ili keju, pa onda trening. Isto tako, kada je trenirala i na Zlatiboru ili Jelevoj Gori. Zimi se očisti sneg, a leti kamenje kako bi se pripremila staza. Na Zlatiboru, na Tić polju pravio sam stazu od 400 metara čisteći sneg lopatom – kaže ovaj proslavljeni stručnjak.

Deca trče i pored reke, a kad Slavko očisti tu stazu, vidi se zelena trava...

Foto: društvene mreže/ Oglasna tabla Užice

Slavko Kuzmanović je osvajać Olimpijske medalje i dugogodišnji trener Olivere Jevtić

- Kažu mi da pravim proleće usred zime! Ali, kad su deca sjajna i vredna onda šta je to što mogu da učinim za njih. Ovo je najmanje što mogu da uradim! Užice je uvek imalo sjajne atletičare i sada se ovom novom generacijom niz nastavlja. Ma ovoj deci trebalo bi postaviti crveni tepih da po njemu treniraju – poručuje Slavko Kuzmanović.

Podsetimo, Slavko je bio državni reprezentativac i osvajač medalje u Sao Paolu 1979. godine na trci od 3.000 metara, a potom je kao trener Olivere Jevtić osvojio pet zlatnih medalja na velikim atletskim skupovima.

Pogledajte i video koji je obišao Srbiju: 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set