• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. R.

06.12.2023

16:52

Ljulja, ljulja, a kad ljuljne! Posle trećeg zemljotresa u ovom selu ništa nije isto

Informer/shutterstock

Vesti

Ljulja, ljulja, a kad ljuljne! Posle trećeg zemljotresa u ovom selu ništa nije isto

Podeli vest

- Nisam spavala celu noć, a pas je zavijao kao da nešto sluti. I on se jadan uplašio. Nije mi za mene nego strahujem za decu - ovako Milana V. meštanka Šetonja priča o trećem zemljotresu koji je "zaljuljao" njen kraju u poslednjih nekoliko dana.

Prema podacima Seizmološkog zavoda ovaj potres je bio jačine 1,8 stepeni, pa iako, prema obaveštenjima seizmologa nije snažan, meštani Markovca, Petrovca na Mlavi i okoline strahuju šta bi tek moglo da ih snađe. 
- Svi pričaju da će tek da se trese. Spakovala sam neke stvari za decu onda kad je bio drugi zemljotres. Nije nam kuća baš nova, nije ni stara, ali neke pločice popadaše u kupatilu...Ne znam šta će deseti - kaže Milana.

Foto: printscreen youtbe

Epicentar potresa zabeležen je između sela Šetonje i Ćovdin

Epicentar je, podsetimo, bio između sela Šetonje i Ćovdina a među tamošnjim meštanima je zemljotres poslednjih dana glavna tema.

Neki od njih pominju i predskazanja i priče starih da se loše piše baš ovom kraju i trzaju se na svaki zvuk.

- Ljulja, ljulja, a kad ljuljne, ne vredi bežati - prokomentarisao je jedan starina.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set