• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

21.12.2023

12:02

Da nam Dragan živi! Turistički vodiči u NIšu organizuju humanitarnu turu za svog kolegu iz Obrenovca

D. K.

Vesti

Da nam Dragan živi! Turistički vodiči u NIšu organizuju humanitarnu turu za svog kolegu iz Obrenovca

Podeli vest

Turistički vodiči iz Niša organizovaće u nedelju, 24. decembra humanitarnu pešačku turu, a novac koji će sakupiti tokom te ture uplatiće za lečenje njihovog kolege iz Obrenovca Dragana Subotića (49).

Dragan je godinama dovodio turiste u Niš, ali mu je sada potrebna pomoć da bi otišao na operaciju u Pariz. Njemu je oktobra ove godine dijagnostifikovan maligni kancer na plućima.

Radioterapija zračenjem nije dala rezulata, tako da će lečenje biti nastavljeno hemioterpaijom, a potom je potreban oprativni zahvat kojim bi bili uklonjeni i kancer sa kičmenog stuba, kao i primarni kancer na plućima.

S obzirom da su operativni zahvati na kičmenom stubu, u neposrednoj blizini kičmene moždine veoma rizični, a u našoj zemlji su teško izvodljivi bez uključenja visokog procenta invaliditeta, kontaktirana je renomirana klinika u Parizu koja ovakve operativne zahvate radi veoma uspešno.

Za operativni zahvat sa uslugama bolničkog stacionara, analize, kao i za putne troškove i smeštaj tokom lečenja potrebno je oko 30.000 evra.

Da bi pomogli Draganu u ovim teškim trenucima Udruženje turističkih vodiča Niša će povesti građane u obilazak grada u pratnji vodiča Milice Began.

Okupljanje je u 12 časova u porti Saborne srkve u Nišu, kod spomenika patrijarhu Irineju. Nakon upoznavanja sa Sabornim hramom i vrednostima koje on čuva, uslediće priče o gradskim gospodskim kućama i palatama, šetnja Obrenovićevom ulicom o kakvoj građani nikada ne razmišljaju, preko centralnog trga do Tvrđave.  

Foto: D. K.

 

 

Svi građani koji žele da učestvuju u humanitarnoj akciji mogu to učiniti tako što će tog dana doći do Sabornog hrama s najmanje jednom SMS porukom koju će poslati na 3800 s tekstom 230.

- Ovo je prilika da zajedno provedemo dva nezaboravna sata, istražujući lepote našeg grada i istovremeno pružimo podršku Dragana. Svi su dobrodošli da se pridruže, deleći ljubav i pozitivnu energiju-  poručili su iz Udruženja turističkih vodiča Niša.

Iz ovog udruženja su pozvali Nišlije da u nedelju na pošačku turu ponesu svoje "dobro srce i novčanik" jer će tokom ture imati i kutiju za donacije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set