• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.12.2023

09:00

Stefan Varga prvi Kikinđanin koji je postao član Zlatnog odeljenja Srbije!

pritnscreen RTV

Vesti

Stefan Varga prvi Kikinđanin koji je postao član Zlatnog odeljenja Srbije!

Podeli vest

Đak generacije u Osnovnoj školi "'Sveti Sava'' i učenik Gimnazije ''Dušan Vasiljev'', Stefan Varga, jedini je Kikinđanin, i jedan od troje učenika iz Vojvodine, koji je postao član Zlatnog odeljenja Srbije.

Reč je o 112 učenika iz čitave zemlje koji su u protekloj godini pohađali osmi razred i koji su se plasirali među 70 odsto najsupešnijih učesnika na najmanje dva republička ili međunarodna takmičenja.

Stefan od petog razreda učestvuje na takmičenjima iz matematike, fizike i programiranja.

- To mi mnogo znači jer me podstiče da nastavim da radim, da radim istim tempom. Jedini sam Kikinđanin u ovome što znači da sam postigao dosta dobre rezultate koje sam ostvario – kaže Stefan Varga, učenik Zlatnog odeljenja Srbije za RTV.

- Stefan je vedro, veselo dete, vrlo socijalizovano sa velikim brojem drugova, nema nikakvih problema sa tim što je izuzetan u svim oblastima, poput fizike, informatike, matematike - ističe Snežana Zamurović, razredni starešina.

Na osnovu postignutih rezultata, nagrađeni učenici postali su članovi Zlatnog, Srebrnog i Bronzanog odeljenja.

- Mi očekujemo da će Stefan nastaviti da niže uspehe kod nas, da će se profesori potruditi da mu pruže što bolje znanje i što više potencijalnog rada sa njim kao jednim izuzetnim učenikom, ali to i od njega zavisi, u šta ne sumnjamo jer je veliki potencijal- dodaje Mirjana Dražić, direktorka Gimnazije ''Dušan Vasiljev''.

Mladi kikindski učenik učestvovao je na više od10 republičkih takmičenja, a svoju školu predstavljao je i na tri Srpske olimpijade. Posebnu draž u svemu je što o ni ma i ljubav prema muzici i sportu, pa se pored sviranja klavira, ovaj svestrani budući naučnik posvetio i tenisu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set