• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. V.

30.12.2023

20:13

Za pomoć teško ranjenih u Malom Orašju! Jovan Mitrović stigao u Tumane!

J.V.

Vesti

Za pomoć teško ranjenih u Malom Orašju! Jovan Mitrović stigao u Tumane!

Podeli vest

Jovan Mitrović, brat Petra i Marka Mitrovića, koji su ubijeni 4. maja u Malom Orašju kod Smedereva, završio je humanitarnu trku ka manastiru Tumane, koju je započeo kako bi prikupio novčanu pomoć za oporavak teško ranjenih u masovnom ubistvu.

Zajedno sa pratnjom, Jovan je bezbedno i bez problema prešao deonicu od 96 kilometara, u dve etape, uz planiran odmor na polovini puta.

- Malo sam umoran, ali se osećam dobro. Bilo je tokom trke uspona i padova, ali motiv zbog koga sam krenuo u ovaj poduhvat i cilj koji sam imao pred sobom, davali su mi snagu da istrajem do kraja. Od starta sam znao da neću odustati i uspeo sam – kaže nakon dva naporna dana Jovan Mitrović za “Informer”.

Najkritičniji mu je kaže, period dok je prelazio deonicu između 80-tog i 90-tog kilometra.

Foto: J.V.

Jovan Mitrović

 

- Prvog dana smo krenuli u 9, a etapu završili u 16 časova. Danas je bilo malo problematično u prvih deset kilometara, a posle toga kada se bližio kraj trke. Nakon 90-og kilometra, kada sam već znao da je cilj veoma blizu, bilo je mnogo lakše i to što sam blizu manastira dodatno je uticalo da istrajem i istrčim i tih 46 kilometara. Krenuo sam oko pola devet, a na cilj stigao u 16 i 15 časova– svedoči Jovan.

Ističe predusretljivost i podršku svih koje je na svom putu sreo.

- Sa mnom je trčao i moj drug Aleksa, doduše, jednu deonicu je hodao, prateći me, ali su se svi koji su prošli pored nas zaustavili, pitali nas da li nam nešto treba, pozdravili to što radimo i pružili nam podršku. I to nam je mnogo značilo – ističe Jovan, koji dodaje da su ih i u manastiru lepo dočekali.

 

 

- Kada smo došli ovde nije bilo mnogo ljudi. Sveštenstvo manastira nas je dočekalo, odmah sam otišao da se zahvalim Bogu i zapalim sveće za zdravlje živih i za sve postardale u masovnom ubistvu u Malom Orašju. Pripremili su nam obrok, i obezbedili smeštaj. Ovde ćemo prenoćiti, a ujutru ću, kako sam i nameravao, a što je i bila želja mog brata, da se u ovom manastiru i pričestim – kaže Jovan.

Akcija prikupljanja pomoći za teško ranjene u maju u Malom Orašju traje do nedelje, 31.

decembra, i Jovan kaže da će već narednog dana objaviti koliko je sredstava prikupljeno. Dodaje i da će, ukoliko bude uplata i nakon ovog roka, uplate biti prosleđene ranjenima.

Kako da pomognete

Račun za pomoć ranjenima:

Podaci za uplatu: Jovan Mitrović

Broj računa: 160-6000000847092-76

Svrha uplate: pomoć ranjenima u Malom Orašju

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set