• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/I. M.

13.02.2024

19:04

Znate li kolike su kazne za paljenje rastinja i deponija?

RINA

Vesti

Znate li kolike su kazne za paljenje rastinja i deponija?

Podeli vest

Zbog povećanog broja požara na otvorenom, Odeljenje za vanredne situacije u Čačku apeluje na građane da ne spaljuju travu i nisko rastinje jer na taj način ugrožavaju bezbednost.


U Moravičkom okrugu od početka godine pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Čačku gasili su 98 požara, od kojih je 60 bilo na otvorenom.

Za nepoštovanje odredbe Zakona o zaštiti od požara kojom je zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom i spaljivanje biljnih ostataka, za pravna lica zaprećena je kazna od 300.000 do 1.000.000 dinara, a za fizička lica 10.000 dinara!
Odeljenje za vanredne situacije zajedno sa policijom, kontrolisaće sprovođenje mera zaštite od požara i kažnjavati one koji ne poštuju propise.

Loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume je zabranjeno, izuzev na određenim i za to obeleženim mestima, u skladu sa propisanim merama zaštite od požara, a za nepoštovanje ove odredbe za fizička lica predviđena je kazna od 10.000 do 50.000 dinara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set