• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer /I. I.

07.03.2024

09:15

Za buduće učitelje besplatan upis u prvu godinu!

I. I.

Vesti

Za buduće učitelje besplatan upis u prvu godinu!

Podeli vest

Za sve kandidate koji budu položili prijemni ispit na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, studije na prvoj godini biće besplatne!

Violeta Jovanović, dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini kaže da je fakultet i ranije brinuo o materijalnom stanju svojih studenata, te je poslednjih deset godina na osnovu socijalnog programa umanjivao školarine, a svake godine organizuje i besplatnu pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita.

- Ove godine smo rešili da svima pružimo podjednaku šansu, jer su svi koji odaberu nastavnička zanimanja dobrodošli. Niko ne sme da odustane od obrazovanja zbog loših materijalnih mogućnosti. Naš osnivač, Sreten Adžić, rekao je da su ovo božanska zanimanja – kaže dekanica Jovanović i poziva sve zainteresovane kandidate da se upišu, pa da se onda svojim radom i rezultatima izbore da im i sve naredne godine budu besplatne.

Foto: I. I.

Svi kandidati koji polože prijemni imaće mogućnost da besplatno pohađaju prvu godinu studija

 

Jagodinski fakultet nudi četiri smera: učitelj, vaspitač u predškolskim ustanovama, vaspitač u domovima i medicinska sestra - vaspitač. Do prošle godine, relativno novi smer medicinska sestra - vaspitač mogli su da upišu samo učenici koji su završili srednju medicinsku školu ili gimnaziju, a od ove godine, pravo na to imaju svi mladi ljudi koji su završili bilo koju srednju četvorogodišnju školu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Oglasilo se Ministarstvo prosvete zbog povećanja školarina: Evo šta su uputili fakultetima
Društvo

Oglasilo se Ministarstvo prosvete zbog povećanja školarina: Evo šta su uputili fakultetima

Uvažavajući autonomiju visokoškolskih ustanova zagarantovanu Ustavom i Zakonom o visokom obrazovanju, Ministarstvo prosvete pozvalo je visokoškolske ustanove, koje su donele ili su u postupku donošenja odluke o povećanju školarina za samofinansirajuće studente, da još jednom preispitaju opravdanost povećanja iznosa školarina za narednu školsku godinu, navode u saopštenju.

27.02.2024

11:31

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set