• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.03.2024

15:32

Kari promenio zanimanje! Selektor košarkaške reprezentacije obilazi srpske kompanije! Evo zašto

pirotske vesti

Vesti

Kari promenio zanimanje! Selektor košarkaške reprezentacije obilazi srpske kompanije! Evo zašto

Podeli vest

Svetislav Kari Pešić, košarkaški stručnjak i aktuelni selektor reprezentacije Srbije, rođeni Piroćanac, u poslednje vreme postao je i motivaocini govornik! Sa bogatim iskustvom i uspesima sa sportskim ekipama, možda i nije čudno što su ga neke poznate kompanije pozvale u goste.

Pre nešto više od mesec dana, Kari je u rodnom Pirotu govorio pred radnicima "Tigra" o zajedništvu, saradnji ekipe i strategiji do uspeha, a ove nedelje posetio je i fabriku Leoni u Nišu. 

- Ako nekog želim da učinim boljim, i ja moram da budem bolji. Ako nekog želim da učim, i ja moram da učim, a ne da se pravim važan što sam glavni - tako je započeo izuzetno posećeno jednoipočasovno predavanje.

Predavanje na temu "Izgradnja tima, komunikacija, timski duh", organizovano je upravo s ciljem unapređenja veština rukovođenja timom.

Foto: pirotske vesti

Svetislava Kari Pešić došao kao "učitelj" u kompaniju Leoni u Nišu

 

Više od stotinu zaposlenih u ovoj kompaniji slušalo je nadahnuto izlaganje o odlikama dobrog vođe tima i učilo od čoveka koji je juniorsku i seniorsku reprezentaciju Jugoslavije doveo do titula prvaka sveta, sa reprezentacijom Srbije stigao do drugog mesta na svetu i čoveka koji je nemačku i jugoslovensku selekciju doveo do titula prvaka Evrope.

- Najvažnija karakteristika dobrog lidera je da pokaže da stvarno brine o drugima. Važno je to za ljude koji brzo postanu lideri, po zasluzi naravno, ali to liderstvo ne smeju da shvate kao "sad sam ja glavni u svemu", već moraju da pokažu da iskreno brinu o ljudima. Grupa ljudi postaje pravi tim kroz teške situacije, niko nije postao tim tako što je samo pobeđivao… Postaješ pravi lider i imaš timski duh u ekipi kad uspeš da ljude koje predvodiš povežeš tako da oni ne mogu jedan bez drugog - ovo su samo neke od pouka trenerskog vuka Svetislava Pešića.

Istakao je važnost komunikacije među članovima tima i stvaranje odnosa poverenja, ali i upozorio da lider treba da čuje šta neko priča i da daje poverenje onome šta taj uradi.

- Često kažem igračima: Poverenje je dobro, ali je kontrola bolja. Verujem ja tebi sve što pričaš, ali da vidim kakav si u praksi!

Govorio je sugestivno, inspirativno, potkrepljeno primerima pa je više puta dobio aplauz na otvorenoj sceni.

Na predavanje je došao pripremljen za temu, sa beleškama i jasnom idejom šta smatra važnim za mlade ljude na rukovodećim pozicijama.

Kako je i sam rekao, svejedno je koliki tim neko predvodi, svejedno je da li na radnom mestu ili u svojoj porodici, principi su isti.

Na početku posete generalni direktor Miloš Manić je Svetislavu Pešiću predstavio kompaniju  a zatim je za gosta upriličen obilazak trening centra i pogona u fabrici u Nišu.

A da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijadi?

Svetislav Pešić je iscrpno odgovarao i na pitanja publike, koju je interesovalo čime se vodi kad bira kapitena, kolika je razlika između vođenja timova u Srbiji, Španiji i Nemačkoj, kako pridobija igrače da se priključe timu...

Foto: tanjug/ap

Nikola Jokić

 

Znajući šta najviše interesuje ljubitelje košarke, Pešić je na neizgovoreno, a tako očekivano pitanje da li će Nikola Jokić igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama odgovorio: Ne znam!

Inspirativno predavanje zaključio je rečima: "Disciplina nije sve, ali bez discipline je sve ništa!"

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set