• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ I. M.

04.03.2024

16:31

(VIDEO) One su pokidale na Pesmi za Evroviziju! Zovu ih na sve strane....

Youtube printscreeen

Vesti

(VIDEO) One su pokidale na Pesmi za Evroviziju! Zovu ih na sve strane....

Podeli vest

Dok se i dalje raspravlja o tome da li je Srbija izabrala najbolju pesmu za Evrosong, šest žena iz Lučana, članice izvorne pevačke grupe "Dragačevski vez" uživaju u popularnosti. Uz trubački orkestar Dejana Petrovića one su nastupile u revijalnom delu programa, pevajući pesmu "Money, money" ali na srpskom, i pobrale toliko simpatija da ih već zovu na gostovanja po regionu!

Od njih šest, samo jedna još nije u penziji, ali pevaju sa istim entuzijazmom kao da su juče počele. 

- Odluku da se pojavimo sa Dejanom Petrovićem u revijalnom delu, doneo je kolegijum RTS-a. Kvalifikovalo nas je umeće da izvorne pesme izvodimo na šest različitih melodijskih načina, po čemu je Dragačevo etnomuzikološki poznato. Njihov urednik je uradio aranžman, a mi smo pesmu otpevale s lakoćom. Probale smo svega pet do šest puta pre nego što smo s Dejanom ušle u studio u Sevojnu da pesmu snimimo – priča Nadežda Zlatić, penzionisana profesorka matematike, danas vođa KUD "Dragačevski vez".

Foto: Privatna arhiva

"Dragačevski vez" pred nastup u revijalnom delu "Pesme za Evrovoziju"

 

Nesvakidašnji nastup uz trubačkog virtuoza doneo im je slavu u muzičkom svetu koji im je potpuno nepoznat, jer nijedna od njih niti sluša niti je ranije slušala rok i pop!

- Ovu pesmu je davnih godina, ali na svoj način otpevala i Lepa Lukić. Mi smo to uradile drugačije. Pritom, nijedna od nas ne poznaje previše ovu vrstu muzike, nismo to ni slušale, ali smo bile dobri đaci, slušale smo kritike, učile i otpevale najbolje što umemo - smeje se naša sagovornica. 

Svesne su da su ostavile dobar utisak čim su odmah posle nastupa počeli da im stižu brojni pozivi za gostovanje širom Balkana, Ohrid, BiH...

- Pitaju nas da li ćemo prepevati nešto slično u pop ili rok maniru, odgovor je: hoćemo! Ali će to biti iznenađenje! Neki nam zameraju i kažu da smo "ismejali narodnu nošnju" jer smo na nastupu nosile patike. Naravno da ćemo da nosimo i nešto moderno, jer je numera upravo bila spoj tradicionalnog i modernog. Da smo pevale izvornu pesmu, nošnja bi bila kompletna, sa opancima. Ovako nemam dilemu - smatra Nadežda.

Pored Nadežde koja je idejni tvorac i vođa KUD "Dragačevski vez", žensku vokalnu grupu čine još penzionerka Radojka Milošević, nekadašnja pobednica festivala "Ilidža", Nada Miletić, učiteljica u penziji, Branka Paunović, penzionerka s muzičkim obrazovanjem, Milka Maksimović, trgovac u penziji i Amalija Matijašević, radnica vojne fabrike "Milan Blagojević".

Radojka Milošević se profesionalno 50 godina bavila muzikom, pre svega pevanjem.

- U grupi imamo još dve dame koje su muzički profesionalci, i vokalno i instrumentalno. Iako je naša grupa ranije izvodila samo izvorne pesme, profesionalnost i umeće su doprineli da otpevano i ovu stranu numeru, koja nam, istina, nije fah. Smatram da smo uradile dobar posao, a to zaključujem na osnovu komentara i kritika naše dece i unuka, koji su naše izvođenje čuli pre publike. Ta kritika je nekada surova, ali veoma merodavna i samo njima verujm – kaže Radojka... 

 Ako niste imali prilike ranije da vidite njihov nastup, pogledaje u videu sa zvaničnog Youtube kanala RTS Pesma Evrovizije   

 

 

Mani, mani, mani...

Da račun platim, radim ja 

cele noći, celi dan!

Tužno je

I posle svega čini se 

da para nemam za sebe

Šteta je 

U snovima je dobro baš

naiđe mi bogataš...

i dalje ništa ja ne radim

zezam se i uživam

 

Mani, mani, mani 

baš je super

u svetu bogatih, 

Mani, mani, mani 

sunce sija 

u svetu bogatih

aaaa

šta bih sve mogla ja 

kad bih imala tih para 

u svetu bogatih.

 

O bogatašu sanjam ja 

iz misli mi ne izbija 

Tužno je

I da kraj sebe nema žene

teško da bi bir'o mene

Šteta je 

Od toga krećem polako 

u Las Vegas i Monako...

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set