• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. K.

17.04.2024

09:15

U Bačkoj Palanci raste potražnja za kućama na selu!

BAP VESTI

Vesti

U Bačkoj Palanci raste potražnja za kućama na selu!

Podeli vest

Osam mladih porodica dobilo je bespovratna sredstva za kupovinu kuće s okućnicom u selima opštine Bačka Palanka, a ove kuće, koje su obezbeđene na konkursu Ministarstva za brigu o selu, nalaze se u Pivnicama, Novoj Gajdobri, Tovariševu i Paragama.

Mladi se vraćaju na selo uz pomoć države rekorder Bačka Palanka

Ukupna vrednost osam novih kuća sa okućnicom iznosi 9.585.000 miliona dinara. Vlasnici novih seoskih imanja u četiri bačkopalanačka sela postaće Sanja Кukić, Aleksandar Vlček, Danijela Janičić, Кatica Jovanov, Nikolina Кovač, Suzana Lukić, Snežana Anastasijević, Zoran i Ivana Subić.


Sa novih osam ugovora, ukupno je 138 porodica i pojedinaca obezbedilo kuću s okućnicom preko konkursa Ministarstva za brigu o selu u selima na teritoriji Bačke Palanke.

Foto: BAP VESTI

Osam porodica dobilo je rešenja za kuće u selima opštine Bačka Palanka


- Izuzetno smo zadovoljni što je zahvaljujući odgovornoj i posvećenoj politici Vlade Srbije i Ministarstva za brigu o selu, još osam mladih uspelo da reši stambeno pitanje dobijanjem novca za kupovinu kuće na teritoriji naše opštine. Bačka Palanka se pozicionirala kao sredina koja je privlačna velikom broju mladih ljudi. Podrška koju im obezbeđujemo, obostrano je korisna i značajna. Mladi dobijaju priliku da reše jedno od najvažnijih egzistencijalnih pitanja, a s druge strane na taj način se podstiče razvoj lokalne ekonomije, jer se mladima pruža prilika za započinjanje sopstvenog posla ili poljoprivredne aktivnosti – rekao je Branislav Šušnica.

Pravo da učestvuju na konkursu za kupovinu kuća s okućnicom imaju mladi do 45 godina, bilo da su bračni i vanbračni parovi ili pojedinci. Za program kupovine seoskih kuća, Ministarstvo je ove godine predvidelo 500 miliona dinara.
Prema propozicijama Кonkursa, lokalne samouprave imaju obavezu da procene vrednosti nekretnina, garantuju valjanost podataka u konkursnoj dokumentaciji, i uplaćuju sredstva na račun prodavca seoske kuće i okućnice. Novi vlasnici se obavezuju da deset godina ne mogu da prddaju i izdaju u zakup ili da sruše nekretninu. Troškove osiguranja snose sami, a tokom desetogodišnjeg perioda kuća ne može biti predmet zaloge ili hipoteke.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set