• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.03.2021

07:14

Devojčica na jastuku našla ključ: Nije odgovarao nijednoj bravi u kući i značio je početak JEDNE OD NAJVEĆIH MISTERIJA NA SVETU

Estrada

Devojčica na jastuku našla ključ: Nije odgovarao nijednoj bravi u kući i značio je početak JEDNE OD NAJVEĆIH MISTERIJA NA SVETU

Podeli vest

Bio je to sasvim običan dan, sve dok Širli Hičhings (15) nije na svom jastuku otkrila misteriozni ključ. Nije znala odakle se tu stvorio, pa ga je dala svom ocu, koji je, kao i ona, bio zbunjen.

Srebrni ključ nije pripadao nijednim vratima ili nekom drugom delu sa bravom u kući, pa je porodica bila u čudu. Pravi šok nastao je kada je misteriozni ključ samo isčezao.

Sve ovo dogodilo se 1956. i predstavlja početak jedne od najozloglašenijih priča o duhovima koja se odigrala u Engleskoj, u Londonu.
- Te iste noći, kada se ključ pojavio i nestao, oko 2 sata probudilo nas je jezivo lupanje koje se čulo iz zidova i podova. Svi smo bili u strahu, zvuk je probudio i komšije - ispričala je Širli, koja sada ima 80 godina.

- To je potrajala dve ili tri nedelje. Dolazili su vatrogasci i policija, ali ništa nisu uspeli da nađu. Onda je sve postalo još strašnije: buka je počela da se čuje i danju, a dešavalo se da poklopci sa šerpi lete i da smo morali da se pazimo da nas ne pogodi neki od njih - prisetila se Širli.

 


Priča o porodici koju proganja duh, koga su zvali Donald, postala je prava senzacija, pa su ispred kuće kampovali novinari, a mnogi lovci na duhove nudili su svoju pomoć.
Jedan od njih ostavio je na stolu olovku i papir kako bi naveo duha da nešto napiše i svi su bili šokirani kada se to i desilo: na papiru je drhtavim rukopisom stajalo "dolazim". 
- Shvatili smo da je pametan, nekad je bio i zabavan, sećam se kako su mi papuče letele po sobi, dok sam pokušavala da ih uhvatim. Mislim da se on tako igrao sa mnom - ispričala je Širli, ali je navela da je duh umeo da bude i zao i da je palio stvari po kući.

 

Foto: this morning/printscreen

Širli sada


- Često smo morali da pazimo kako se ponašamo i šta govorimo da ga ne bi naljutili. Jednom je zapalio bračni krevet mojih roditelja, a kada je otac pokušao da ugasi plamen, nešto ga je povuklo unutra. Kasnije su mu na ruci našli tragove, kao da ga je neka zver ugrizla za ruku, imao je tragove od kandži - rekla je žena.
Porodica je mislila da je duh đavo, pa su pokušali i sa egzorcizmom, ali im ni to nije uspelo.
Čak i kada se Širli udala i preselila u drugi grad, duh joj nije dao mira i ostavljao je poruke.
Jednog dana, otac joj se javio i rekao da je duh ostavio poruku: "Moj posao je gotov, odlazim".
Godinama kasnije, Širli je pokušavala da zaboravi sve to, ali to nije bilo moguće.
- Plašila sam se i za svoju decu, ali on se više nije pojavio. Niko ne zna ko je on zapravo bio i da li mi uopšte možemo da objasnimo ovako nešto - rekla je Širli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija