• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index.hr

21.10.2019

12:07

OVO JE KRAJ, SAD SMO PROPALI! Hrvati neće PUĆI KAO ČERNOBILJ U EKSPLOZIJI, već će lagano KLIZITI KA DNU! Ništa ne funkcioniše, zemlja je sve siromašnija, a stanovništvo se MASOVNO ISELJAVA!

Balkan

OVO JE KRAJ, SAD SMO PROPALI! Hrvati neće PUĆI KAO ČERNOBILJ U EKSPLOZIJI, već će lagano KLIZITI KA DNU! Ništa ne funkcioniše, zemlja je sve siromašnija, a stanovništvo se MASOVNO ISELJAVA!

Podeli vest

U poslednje vreme u Hrvatskoj se, zbog silnih problema sa kojima se ova zemlja suočava, od pravosuđa, do enomnog razbacivanja novcem građana od strane vladajućih struktura, stalno čuje jedna te ista rečenica

- Ovo je kraj, sad smo propali!

Međutim, kako navodi Index.hr, propast Hrvatske nije trenutak, nego dugotrajan proces. U opširnom tekstu na ovom sajtu seciraju se svi problemi sa kojima se ova zemlja suočava, uz zaključak da Hrvatska neće pući u snažnoj eksploziji, kao Černobilj, već će lagano da klizi ka dnu! 

U tekstu se navodi da se u toj zemlji odavno urušavaju institucije, da je zemlja sve siromašnija, a da se stanovništvo masovno iseljava.

Hrvatska je zemlja, čiji je poredak takav da ubija preduzetništvo, napredak i inovativnost kod svojih građana, dok je sve podređeno interesima relativno uske grupe ljudi, koje su tesno povezane sa državom.

- Propadanje Hrvatske trenutno se najbolje vidi kada se upoređujemo sa zemljama srednje i istočne Evrope, s kojima delimo sličnu prošlost. Bivše komunističke zemlje poput Češke, Slovačke, Poljske ili Rumunije, sa kojima smo se početkom devedesetih mogli meriti, sada su se, za razliku od naše zemlje, transformisale u moderne ekonomije- navodi Index.hr i dodaje da je Hrvatska do 2016, dok se istok EU snažno razvijao, imala realni rast BDP-a od samo 6,5 posto. 

- Da se zapravo nismo makli sa mesta i ne čudi s obzirom na to da Hrvatska zapravo nikada i nije profunkcionisala kao država, s nezavisnim pravosuđem, efikasnom administracijom i prihvatljivom visinom poreza, a to je bitno svima onima koji žele da rade, stvaraju i žive u normalnom okruženju- ističe se u tekstu. 

Administracije se pretvorila u priliku za uhlebljivanje, zabeležen je najveći pad industrijske proizvodnje, a pitanje je i da li su usluge zdravstvenog sistema, zaista dostupne svim građanima.

Prema iskustvima mnogih pacijenata, pregledi se čekaju i po nekoliko godina, tako da ih mnogi verovatno i ne dočekaju- piše ovaj sajt i naglašava da građani nemaju poverenja ni u pravosuđe. Osim što procesi traju godinama, a u nekim slučajevima i decenijama, postoji i velika sumnja i u nezavisnost sudstva. Prema istraživanju Svetskog ekonomskog foruma za 2019. godinu, Hrvatska je po nezavisnosti pravosuđa na 126. mestu od 141 zemlje, a bolje od nje su Mongolija ili Jemen, u kojima je ratno stanje.

Jedan od važnih faktora koji Hrvatsku guraju u postepeno propadanje jeste preterana regulativa, odnosno bezbrojni zakoni koji se neretko međusobno sukobljavaju. Ova zemlja je, kako se ističe u tekstu, na 139. mestu od 141 zemlje, u društvu propale Venezuele.

Hrvatska poslednjih godina ubrzano gubi stanovništvo zbog iseljavanja. Iako su brojni građani oduvek odlazili da rade u inostranstvo, talas iseljavanja intenzivirao se 2013, nakon ulaska u EU. Najveću stopu emigracije u Europskoj uniji, nakon Malte, ima Hrvatska, a do sada napustilo je 21,9 posto stanovništva, odnosno petina građana.

SKANDALOZNO! HRVATI NELEGALNO PRODAVALI SRPSKU IMOVINU! Norvežanin zato tuži Hrvatsku i traži ODŠTETU OD 200 MILIONA EVRA

- Oni koji ostanu svedočiće postupnom propadanju koje može trajati unedogled- zaključak je teksta.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Smrad

pre 4 godine

Pa poznato je da je Index ustvari jugo srpsko propagandni portal.

MilosObilic1389

pre 4 godine

...Мислили су да ће протеривањем Срба и пљачком српске имовине... - увелико просперирати....! Ништа без рада и науке, све док се не "засучу рукави"...!? Од пљачке се живи, али само... - краткорочно...! Пар година...А шта онда...? Кога сада пљачкати...? На чијој "грбачи" да живе...? Југославије више нема, а ни "српских фондова" за несметану пљачку новца и имовине...!! Нека пробају да опљачкају Немца..!? ДАНКЕ ДОЈЧЛАНД...- кажем ја...!

sreca

pre 4 godine

Sreca je uvek na strani pravednika. Nas ne raduje sto Hrvatska tone, mi nismo poput vas hrvata koji ste srecni samo kad cujete da se srbima desavaju ruzne stvari. Sad shvatam zasto sve vise hrvatski prevoznici prevoze po Srbiji turiste, izbegavaju placanje poreza, Sbiji ne placaju nista a zarade dobe sume para i to neoporezovanih.

MilosObilic1389

pre 4 godine

...Било би, да нас нису БОМБАРДОВАЛИ 1999. и направили штете за преко 140 МИЛИЈАРДИ ЕВРА... Да нисмо морали поново узимати кредите за мостове... - које смо већ имали...! Разлислите да имамо пола од толико новца данас у БУЏЕТУ СРБИЈЕ шта бисмо могли направити...? Да је например Хрватска бомбардована, или Словенија, данас тамо не биживели ни пацови...Пардонирам: ШТАКОРИ...!

joja

pre 4 godine

Baš me zanima, ko se obagatijo što je otišo u inostranstvo....za sloveniju...gledam ove što dolaze, ne kučete ne mačeta, rade po 10-12 sati, plačaju za krevet od 150-200 evra. Niko se nije poženijo, kad su slobodni tad su pijani. Maštaju o dobrim avtima i markiirnim stvarima. Mi koji smo gore rođeni mnogo smo realniji od njih. 95% biće čitav život samo radnička klasa, koje neće imati para ni da se kući vrati. Bježe i ovi moji iz Slovenije osto se jim piše na zapadu. Postanar, ima bolji auto na kredit...njima možda to zadovoljstvo što meni nije. ja radim od onedeljka do petka a večina njih 6 dana i još jedan poso na crno. Srećno jim!!! Narode bježite od kuće u EU ima posla..beru se pare na drvetu.

Ante

pre 4 godine

Što bi srpski mediji u Srbiji bez srpskih medija u Hrvatskoj...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17