• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.12.2019

09:44

KOLINDA GAZI SVE PRED SOBOM! Autobus hrvatske predsednice OPASAN PO ŽIVOT U SAOBRAĆAJU! Izazvao već dve nesreće!

Balkan

KOLINDA GAZI SVE PRED SOBOM! Autobus hrvatske predsednice OPASAN PO ŽIVOT U SAOBRAĆAJU! Izazvao već dve nesreće!

Podeli vest

Nakon što je ove nedelje autobus hrvatske predsednice u zagorskom Malom Bukovcu udario u auto jedne mlade žene koja je vozila dete, otkinuvši mu retrovizor, pa produžio bez zaustavljanja, pojavili su se izveštaji o još jednom sličnom incidentu sa štićenom kolonom Kolinde Grabar Kitarović

Kako je RTL sinoć objavio, vozač iz okoline Kaštela tvrdi da je 7. decembra kod mesta Zvjerinac blizu Knina isti autobus okrznuo i njegovo teretno vozilo i u potpunosti mu razbio levi retrovizor.


Iako je policija napravila zapisnik i zaključila kako je vozač teretnog vozila kriv "jer se štićenoj koloni nije dovoljno odmakao u svoju stranu", vozač tvrdi da se zaustavio na desnoj strani, najviše što je mogao te da je autobus udario u njegovu levu stranu.

On tvrdi i da je policija zapisnik napravila tek nekoliko sati kasnije kad su ga pozvali u policijsku stanicu, nakon što su utvrdili štetu na autobusu štićene kolone, pa je platio i kaznu od 650 kuna. Tvrdi da su mu kaznu objasnili time što su rekli da "štićena kolona u saobraćaju ne može biti kriva za nesreću".

- Jedan policajac je slikao, drugi razgovarao, dao mi alkotest, rezultat je bio 0,0. Rekao mi je da ta štićena kolona ne staje i da ne može ona biti kriva što su oni mene udarili. Pa da smo mi tu poginuli, oni ne bi snosili odgovornost! Ja pitam, šta ću sad, a oni meni kažu da mi sledi kazna od 3.000 do 7.000 kuna i 30 dana bez vozačke dozvole i tri kaznena boda. Ja kažem: "Pa ja sam stajao, nisam bio u pokretu! Da sam bio, razumeo bih vas, ali nisam, tamo je kanal i to je to- ispričao je za RTL vozač.

KOLINDA DOŽIVELA SAOBRAĆAJKU! Na nezgodnom i uskom putu naleteli su na dva automobila... Evo kako je prošla predsednica Hrvatske!


- To što oni govore da štićena kolona ne mora da odgovara za bilo koji prekršaj koji napravi, to je apsurdno! Mogli smo poginuti ja i moja devojka, i da su udarili u nas, njoj bi se sigurno nešto dogodilo. On mora odgovarati za to, bez obzira što je zaštićena kolona- rekao je za RTL Mate Gavran, učesnik nesreće.

Iz MUP-a su potvrdili da je do nesreće došlo, međutim tvrde da je kriv vozač teretnog vozila. Kažu da je poziv policiji stigao i od njega i od policijskih službenika zaduženih za zaštitu štićene kolone.

Iz MUP-a su za RTL odgovorili da su proverili iznete navode i utvrdili da policijski službenik nije rekao vozaču da štićena kolona ne može biti kriva za saobraćajnu nesreću.

On mu je rekao da se štićena kolona ne zaustavlja kod lakših saobraćajnih nesreća s manjom materijalnom štetom, odnosno da se obrada obavlja naknadno.

- Iz svega navedenog očito je da je do saobraćajne nesreće s materijalnom štetom došlo zbog nepoštovanja propisa od strane vozača teretnog vozila- odgovorili su iz MUP-a.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17