• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/informer.rs

22.12.2019

08:10 >> 08:38

JEDNO IM JE ZAJEDNIČKO, MRZE SRBE! Počeli izbori u Hrvatskoj! KOLINDA, MILANOVIĆ ILI ŠKORO... Rezultati već večeras!

Balkan

JEDNO IM JE ZAJEDNIČKO, MRZE SRBE! Počeli izbori u Hrvatskoj! KOLINDA, MILANOVIĆ ILI ŠKORO... Rezultati već večeras!

Podeli vest

Građani Hrvatske, njih nešto manje od 3,9 miliona, bira danas predsednika države sa liste na kojoj je 11 kandidata

U prvom krugu predsedničkih izbora kandidati su aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović, kandidat najuticajnije opozicione stranke, Socijaldemokratske partije (SDP) Zoran Milanović, nezavisni kandidat Miroslav Škoro, Neđeljko Babić (HŠČKŠ), Anto Ðapić (DESNO), nezavisni Dario Juričan i Mislav Kolakušić, kandidat HSLS-a Dean Kovač, nezavisna Dalija Orešković, Katarina Peović (RF) i Ivan Pernar (SIP).

PLENKOVIĆ SE PRAVI TOŠA: Zar SRBIJA da nam bude u FOKUSU kampanje?!

Prema najnovijim anketama, favoriti za drugi krug su Kolinda Grabar Kitarović, Zoran Milanović i Miroslav Škoro. Analitičari ocenjuju da je reč o najneizvesnijim predsedničkim izborima i da bi u drugi krug, koji će biti održan 5. januara, moglo ući čak tri kandidata.

Prema nekima, izvesnije je da će se drugom krugu naći Grabar Kitarovićeva i Milanović, dok minimalne šanse daju mogućnosti da se u drugom krugu nađu aktuelna predsednica i Škoro.

ZA SRBE U HRVATSKOJ NEMA NADE! Ko god da pobedi na predsedničkim izborima HEPI END ZA SRBE NIJE NA VIDIKU!

Birališta su otvorena od 7.00, a zatvaraju se u 19 sati. Prvi preliminarni rezultati se očekuju oko 20 sati.

Pravo glasa na nedeljnim izborima ima nešto od 3,9 miliiona birača, od kojih je s prebivalištem u inostranstvu oko 177.000, najviše u susednoj BiH, njih 93.000, dok ih je u Srbiji nešto manje od 30.000. U Nemačkoj živi 29.000 hrvatskih drzavljana.

Predsednički kandidat Dario Juričan glasao je prvi, već u 7 sati. Glasao i USKOK-ov optuženik i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je na biralište došao u društvu supruge Vesne, uz komentar da "ko rano rani, dve sreće grabi", i da mu nije žao što se nije kandidovao na ovim izborima.

Miroslav Škoro stigao je malo pre 9 sati na biračko mesto u OŠ Gračani gde je glasao, pozvavši građane da izađu na birališta, uprkos lošem vremenu.

Oko 10 sati na biralište je izašao Zoran Milanović, koji je, prema pisanju hrvatskih portala svojim porukama prekršio izbornu tišinu.

On je na biralištu novinarima poručio da će, najverovatnije, biti drugog kruga glasanja:

- Osećam se rasterećeno, ali ne na način da nemam šta da izgubim. Imamo svi zajedno što da izgubimo, ali naprosto napravili smo sve, napravio sam sve, dao sam sve od sebe...

Oko 11 sati i Kolinda Grabar-Kitarović sa suprugom Jakovom. 

- Pozivam sve birače Hrvatske da izađu na izbore i daju svoj glas. Danas je praznik demoktacije i dajte glas- rekla je Kolinda.

Glasali su i Dalija Orešković, Nedjeljko Babić, Mislav Kolakušić, Anto Đapić i Katarina Peović.

Predsednik Hrvatske bira se na pet godina, a poslednji predsednički izbori održani su 28. decembra 2014, odnosno 11. januara 2015, kada je u drugom krugu aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović pobedila dotadašnjeg predsednika Ivu Josipovića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Победиће... - Који највише мрзе...!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija