• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

14.11.2019

20:04

ZA SRBE U HRVATSKOJ NEMA NADE! Ko god da pobedi na predsedničkim izborima HEPI END ZA SRBE NIJE NA VIDIKU!

Balkan

ZA SRBE U HRVATSKOJ NEMA NADE! Ko god da pobedi na predsedničkim izborima HEPI END ZA SRBE NIJE NA VIDIKU!

Podeli vest

Predsednički izbori u Hrvatskoj biće održani 22. decembra, potvrdio je premijer te zemlje Andrej Plenković, a nijedna od ponuđenih opcija nije dobra za Srbe

Hrvatska će imati više kandidata za predsednika, a prema najnovijim istraživanjima, aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović, za sada, ima najveću podršku. Sledi je u stopu bivši premijer, SDP-ovac Zoran Milanović, dok je na trećem mestu pevač i muzičar Miroslav Škoro.

Za Srbe u Hrvatskoj, prema rečima Saše Kosanovića, novinara i analitičara iz Hrvatske, nijedna od ponuđenih opcija, suštinski, nije dobra.

- Što se tiče Srba, mislim da će velika većina glasati za Zorana Milanovića, iako se on u prošlom izbornom ciklusu za parlamentarne izbore ozbiljno izblamirao na temu Srba, pošto je ulazio i u besmislene rasprave sa rukovodstvom Srbije. Međutim, situacija u Hrvatskoj je takva da boljeg od njega, što se tiče Srba, među ponuđenima nemamo- kaže Kosanović.

On podseća na stavove i ispade koje prema Srbima iznosi aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović, koja i u ovoj kampanji Srbe prvenstveno doživljava kao lovinu, a ne kao potencijalno glasačko telo. 

Još gora varijanta za Srbe je Miroslav Škoro, koji, prema rečima našeg sagovornika, zastupa stavove ekstremnijeg dela desnog biračkog tela.

KAKO SU SRBI NESTAJALI IZ HRVATSKE! Zbog rata, zastrašivanja i diskriminacije za 20 godina broj SRBA SE SMANJIO ZA 80 ODSTO!

Na pitanje da li bi se promenio odnos Hrvatske prema Srbima ukoliko bi Milanović pobedio, naš sagovornik odgovara:

- Ne verujem u ’hepi end‘ kada je u pitanju položaj Srba u Hrvatskoj, a ne verujem ni da bi se Milanović promenio. Sve će ostati isto. A SDP je stranka koja misli da je prirodno da Srbi glasaju za nju, jer nemaju druge opcije i onda ne samo da ne menjaju politiku nego se prave da problem oko Srba ne postoji- navodi Kosanović.

KOLINDI SE OSLADILA VLAST, TRAŽI NOVI MANDAT! Kitarovićka objavila kandidaturu za predsednika Hrvatske!

Prema njegovim rečima, Srbi van Hrvatske koji imaju pravo glasa teško da imaju motivaciju da se u nekom većem broju odazovu na ove izbore, jer nemaju svog kandidata.

- To je veliki problem. Srba van Hrvatske ima mnogo i bilo bi važno, barem kada su parlamentarni izbori u pitanju, da shvate važnost svog glasa i, ako ništa drugo, da glasaju iz inata. Da glasaju tako da se ne zaboravi odakle su došli i čijom zaslugom su tu gde su sada- dodaje Kosanović. 

KOLINDA UKRALA PREDIZBORNI PROGRAM, PA OPET ZAPEVALA! Hrvatska predsednica optužena ZA PLAGIJAT! (VIDEO)

On smatra da je problem hrvatskih političara i kandidata u tome što uporno pokušavaju da se dodvore desnici. Međutim, to je uzaludno udaranje glavom u zid, a jedino što dobiju je veći broj belih listića, jer ekstremizmom odbacuju svoje glasače.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
spasitelj

pre 4 godine

treba uz pomoc Rusije , Kine , Turske i partnera napasti i osvojiti trovacko drustvo Vatikan , bespovratno oduzeti hrvatima drzavu i Jadransko more i proglasiti Balkan Evroazijskom Unijom .

SS

pre 4 godine

U hrvackoj nikad nije ni bilo niti će biti nade za srbe,samo se prikrivalo,a najviše srpski političari koji protagonišu i dan danas bratstvo i jedinstvo,na žalost našu.

Srba

pre 4 godine

Progoni Srba s tih prostora traju dva veka a mozda i duze,oni su jasni i provode svoj naum u skladu s EU stavom i u tom imaju punu podrsku!?Zasto se srpski lider redom pospiaju pepelom,truju i lazu Srbe i mole za ljubav?Od ljubavi i pomirenja nema nista jer bi oni morali pogaziti sve sto su na tom planu do sad uradili a to se nece desiti!?

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija