• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nacionalist.rs

20.01.2020

14:33

ČOVEK KOJI JE IZDAO PRIJATELJSTVO SA RUSIJOM! Milan Roćen – Đukanovićeva "siva eminencija"

Balkan

ČOVEK KOJI JE IZDAO PRIJATELJSTVO SA RUSIJOM! Milan Roćen – Đukanovićeva "siva eminencija"

Podeli vest

Iako je Milo Đukanović još odavno od Crne Gore napravio svoju prćiju, pri čemu nije bitno na kojoj se funkciji zvanično nalazio – da li predsednika, premijera ili "samo" lidera vladajuće Demokratske partije socijalista, jasno je kao dan da to ne bi mogao da učini sam, već da mu je u tome bila neophodna podrška uskog kruga lojalnih saradnika. Među njima posebno mesto zauzima njegov glavni politički savetnik Milan Roćen, čovek koji je, između ostalog, zadužen i za sačinjavanje Đukanovićevih govora, piše portal Nacionalist.rs

 

Roćen je inače od 2003. do 2006. godine bio ambasador Državne zajednice Srbija i Crna Gora u Moskvi, a zatim, od 2006. do 2012. godine, i ministar spoljnih poslova Crne Gore. Takođe, poznat je i po tome da je bio zadužen za organizaciju lakrdije zvane referendum o nezavisnosti Crne Gore, održane 2006. godine. Mimo političkih i diplomatskih funkcija, Roćen je vrlo prisutan i u sferi krupnog biznisa, u kom smislu se u crnogorskoj javnosti označava kao stvarni vlasnik građevinske firme „Bemaks“, koja je proteklih godina bila izvođač nekih od najvećih građevinskih radova u Crnoj Gori, a koja se ujedno povezuje sa pranjem novca za potrebe šiptarskog narko-bosa Nasera Keljmendija.

Sredinom prošle godine, više medija je objavilo transkripte Roćenovih razgovora, vođenih dok je bio ambasador u Moskvi. Po beskrupuloznosti se izdvajaju razgovori koje je u tom periodu vodio sa jednim od glavešina propale srpske opozicije Vukom Jeremićem, kada su na najvulgarniji način komentarisali svoj „doprinos“ političkim prilikama u Srbiji i Crnoj Gori.

Osim toga, Roćen je odigrao i jednu od najvažnijih uloga u priznanju tzv. Kosova od strane Crne Gore. Naime, poznato je da su mu najbogatiji šiptarski biznismeni Bedžet Pacoli i Ekrem Luka, u vreme dok je vodio crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova, kupili po jedan stan na ekskluzivnim lokacijama u Moskvi, a sve kako bi izlobirao priznanje pomenute paradržavno-terorističko-mafijaške tvorevine od zvanične Podgorice. Kao što se da videti, on je ovaj zadatak obavio uspešno, i zasigurno učinio svoje šiptarske sponzore veoma zadovoljnima.

Na to da Roćen tokom svoje karijere nije prezao od mafijaških konekcija ukazuje i afera „Listing“, aktuelizovana tokom 2011. i 2012. godine, u sklopu koje je utvrđeno da su on i tadašnji crnogorski premijer Igor Lukšić, takođe Đukanovićev pulen, ostvarivali učestalu komunikaciju sa narko-bosom Darkom Šarićem. Naravno, ova afera je vremenom zataškana, a indikativno je da je tadašnji crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević otvoreno priznao nemoć crnogorske policije po ovom pitanju. Inače, da Roćenove veze sa etabliranim regionalnim narko-bosovima nisu isključivo finansijske prirode ukazuju i saznanja da na bahanalijama organizovanim za Milovu kamarilu redovno uživa u konzumaciji narkotika, iako je već u poodmaklim godinama.

Poslednjih godina, ovaj osvedočeni rusofil, koji voli da se hvali poznavanjem ruskog jezika, svoju ljubav i naklonost prema Rusiji pokušao je da dokaže time što je, kao jedan od važnijih šrafova u Đukanovićevoj mašineriji, dao značajan doprinos uvođenju Crne Gore u NATO. Prema tome bi se moglo reći da svoju spoljnopolitičku orijentaciju menja lakše i češće nego prljav veš, kojeg mu po svemu navedenom očigledno ne manjka.

Kao „konsiljere“ Don Mila, Roćen je bio uključen i u kreiranje nakaradnog tzv. Zakona o slobodi veroispovesti, koji je prethodnih dana i nedelja na ulice crnogorskih gradova izveo stotine hiljada vernika, koji pokušavaju da od nasrtaja crnogorske režimsko-mafijaške hobotnice sačuvaju svoje svetinje.

Inače, prisutna je teza da je glavni cilj planirane otimačine svetinja Srpske crkve želja crnogorskog režima da se dokopa zemljišta kojim ona već vekovima raspolaže u Crnoj Gori, a sve kako bi to zemljište potom raskrčmili, prodajući ga bogatim investitorima i dodatno puneći svoje ionako prepune džepove. Nema sumnje da priliku da dodatno popravi svoj konto u tome vidi i Roćen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17