• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/borba.me

05.03.2020

13:53

SVE MUSTRA DO MUSTRE! OVO SU "EKSPERTI" PODGORICE ZA PREGOVORE S MITROPOLIJOM! Jedan pustio osuđenog ubicu da pobegne iz zatvora, tu je i žena Milovog čoveka od poverenja, ali i pajtos Ane Đukanović u aferi Telekom!

Balkan

SVE MUSTRA DO MUSTRE! OVO SU "EKSPERTI" PODGORICE ZA PREGOVORE S MITROPOLIJOM! Jedan pustio osuđenog ubicu da pobegne iz zatvora, tu je i žena Milovog čoveka od poverenja, ali i pajtos Ane Đukanović u aferi Telekom!

Podeli vest

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković formirao je tim eksperata za pregovore sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom i eparhijama SPC o Zakonu o slobodi veroispovesti

Zanimljivo je da je između ostalih u timu Vlade Dragoljub Bulatović, šef kabineta premijera Markovića. Za neupućene on je jedan od onih koji je trebao da odgovara zbog propusta u zatvoru Bijelo Polje, gde je bio rukovodilac, zbog bekstva zatvorenika Jovice Zindovića. Umesto da krivično odgovara, Dragoljub Bulatović je nagrađen funkcijom u kabinetu kod premijera Duška Markovića.

Bivši načelnik zatvora u Bijelom Polju Goran Šćekić javno je optužio tadašnjeg pomoćnika direktora ZIKS-a Dragoljuba Bulatovića da je potencirao da osuđeniku Jovici Zindoviću omogući korišćenje pogodnosti – posetu bolesnom članu porodice i tom prilikom je osuđenik pobegao.

Duško Popović, otac Luke Popovića, za čije ubistvo je osuđen Zindović, javno je optužio Bulatovića da je dok je radio u ZIkS-u, bio čovek koji je u ZIKS-u bio zadužen da obezbedi komfor ljudima koji su ubijali za državu.

Foto: printskrin Youtube/Vlada Crne Gore

U ekspertskom timu Vlade za pregovore sa Mitropolijom je i Aneta Spaić, supruga Srđana Darmanovića, ministra spoljnih poslova Crne Gore. Spaić je trenutno dekan Pravnog fakulteta u Podgorici.

Vladin ekspert je i advokat Nikola Martinović koji je bio partner Ani Đukanović, sestri Mila Đukanovića, u spornoj privatizaciji Telekoma.

Takođe, mediji su objavili pre par godina da je izabran za pravnog i finansijskog savetnika Vlade za realizaciju projekta valorizacije uvale Buljarica, za koji je zainteresovana katarska kompanija CDCI. Upravo ta zemlja u Buljarici pripadaMitropoliji.

Zanimlji je i put Zorana Pažina, od sudije u Osnovnom sudu koji je osudio Duška Jovanovića, vlasnika Dana, na dan njegove likvidacije, do afere “držani udar”, gde je odigrao jednu od ključnih uloga u obračunu sa političkim neistomišljenicima iz opozicije.

Sve o događajima u Crnoj Gori čiitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija