• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

26.05.2020

16:25

ODLUKA CRNE GORE DA NE OTVORI GRANICU SA SRBIJOM JE OTVORENA DISKRIMINACIJA! SNP: Poslata je nedvosmislena poruka, A NEKE DRUGE DRŽAVE ĆE UMETI VIŠE DA CENE TURISTE!

Balkan

ODLUKA CRNE GORE DA NE OTVORI GRANICU SA SRBIJOM JE OTVORENA DISKRIMINACIJA! SNP: Poslata je nedvosmislena poruka, A NEKE DRUGE DRŽAVE ĆE UMETI VIŠE DA CENE TURISTE!

Podeli vest

Odluka zvanične Podgorice da ne otvori granicu sa Srbijom je “potpuna i otvorena” diskriminacija u odnosu na turiste iz Srbije, koji su tradicionalno najbrojniji, kao i prema svim onim građanima Srbije koji imaju porodice, rođake, prijatelje, ali i imovinu u Crnoj Gori, saopštila je danas opoziciona SNP

Socijalisti su pozvali vlast da još jednom dobro razmotri ovaj potez, da se okanu političke euforije i poručili da treba razdvojiti ekonomiju i potrebu osnaživanja turističke privrede od dnevno-političkih tema i aktuelnosti.

Očigledno je, kažu, da državni vrh Crne Gore ne razmišlja dugoročno, već dozvoljava da se trenutne političke tenzije između rukovodstava dveju država, koje su najviše izazvane usvajanjem spornog Zakona o slobodi veroispovesti, preliju i na sve ostale segmente odnosa dveju država.

VLADIKA JOANIKIJE OTKRIVA: Milo nam je ponudio da likvidiramo sami sebe, da sami obrišemo svoju istoriju!

Kako ističu, “ovako tvrdoglav i kratkovid stav” samo ide na štetu Crne Gore, jer će izgubiti verne goste koji su godinama unazad najprisutniji u turističkim centrima tokom letnje sezone, a posebno na primorju.

- Građanima Srbije je upućena nedvosmislena poruka da, umesto u bratskoj i prijateljskoj Crnoj Gori, letovanje provode u Grčkoj, Hrvatskoj, Turskoj i drugim državama, koje će svakako znati bolje da cene njihovo poverenje - navode iz SNP.

Ističu da se, u doba kada se države širom sveta bore za svakog gosta i za svaki evro, Crna Gora odriče velikog broja turista koji su decenijama ostavljali veliki deo svog novca upravo u Crnoj Gori i uveliko doprinosili turističkom prometu te zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija