• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

30.06.2020

18:49

NI HRVATI NISU VIŠE DOBRODOŠLI U SLOVENIJI! Nove mere u regionu, KORONA MENJA PRAVILA!

Balkan

NI HRVATI NISU VIŠE DOBRODOŠLI U SLOVENIJI! Nove mere u regionu, KORONA MENJA PRAVILA!

Podeli vest

Vlada Slovenije će biti primorana da u utorak izbaci Hrvatsku sa liste Kovid-19 bezbednih zemalja ukoliko broj infekcija u toj zemlji premaši 10 na 100.000 stanovnika, izjavio je danas portparol slovenačke vlade Jelko Kacin

Kako je rekao, to je očekivano s obzirom na krivulju korona virusa u posljednje dve nedelje, prenosi STA.

Ukoliko se to dogodi, Hrvatska će biti prebačena na žutu listu, što znači da će na snazi biti upozorenje na opasnost za sve Slovence koji su već u Htvarskoj, one koji planiraju tamo da idu i one koji se iz nje vraćaju.

Oni će morati da poštuju mere socijalnog distanciranja dok su u toj zemlji i da kontaktiraju lekara ukoliko primete bilo koji simptom virusa kovid-19 po povratku u Sloveniju.

Kacin je istakao da je Hrvatska u kojoj se u poslednje vreme povećava broj zaraženih, ukinula zabranu rada noićnih klubova, što Slovenija nije učinila čak i nakon zvaničnog proglašenja da je epidemija prošla.

On je istakao i da su brojni državljani Slovenije kupili ulaznice za žurke na plaži na hrvatskom ostrvu Pag, kao i da vlada budno motri situaciju.

SMILJANA UBILA SESTRU, PA 19 GODINA KRILA LEŠ U ZAMRZIVAČU! Hrvatica osuđena na 15 godina zatvora!

- Postoji dosta razloga za zabrinutost i preduzimanje akcije - rekao je Kacin i dodao da su o tom problemu već razgovarali premijeri janez Janša i Andrej Plenković.

Kacin je primetio i da u regionu drastično raste broj novozaraženih, pre svega u BiH, odakle je 15 sliučajeva uveženo u Sloveniju.

Slično je u Severnoj Makedoniji, ali i u Srbiji gde se veliki broj ljudi zarazio na fudbalskom meču, na kome je bilo i državljana Slovenije, od kojih se njih 16 vratilo zaraženo u zemlju.

Kacin je primetio i da raste broj zaraženih i u Albaniji, Grčkoj i drugim zemljama.

Kako se navodi Slovenija svrstava na takozvanu crvenu listu zemlje kada imaju više od 40 novoobolelih na 100.000 stanovnika i obavezan je 14-dnevni karantin za one koji dolaze iz tih zemalja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17