• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

26.07.2020

21:40

E, JADE! SRBI, IPAK, MOGU U CRNU GORU NA MORE... Neophodno vam je 2.000 evra i da ispunite još jedan MNOGO SKUPLJI uslov!

Balkan

E, JADE! SRBI, IPAK, MOGU U CRNU GORU NA MORE... Neophodno vam je 2.000 evra i da ispunite još jedan MNOGO SKUPLJI uslov!

Podeli vest

Granice Crne Gore srpskim državljanima zatvorene su od početka pandemije, međutim, uz privatni avion i 2.000 evra, koliko košta let, mogu da budu srušene sve barijere

Sunčanje i kupanje na crnogorskim plažama mnogi građani Srbije otpisali su za ovu godinu kada je Crna Gora, zbog nepovoljne epidemiološke situacije u našoj zemlji, odlučila da nas stavi na "crvenu listu" i zatvori granice i ulaz našim turistima. Ova zemlja od tada je više puta ažurirala spisak zemalja kojima je odobravan ulaz uz negativan PCR test ili obavezan karantin u trajanju od 14 dana, ali Srbije nijednom nije bilo na toj listi.

Međutim, mnoge naše poznate ličnosti letuju upravo u "zabranjenoj zemlji", što je pokrenulo lavinu komentara i pitanja kako je to uopšte moguće.

Naime, prva mera popuštanja koju je donela ova zemlja odnosi se na to da je "omogućen ulazak stranih državljana koji u Crnu Goru dolaze nekomercijalnim avio-saobraćajem, bez obzira na to iz koje države dolaze, uz poštovanje privremenih mera", stoji na sajtu vlade Crne Gore.

UZ TROBOJKU ODZVANJA OJ, KOSOVO, OJ, KOSOVO! Najmasovnija auto litija u Beranama!

(VIDEO)CRNOJ GORI PRETI TOTALNO SIROMAŠTVO, UGOSTITELJSTVO NA APARATIMA! Čak 60 odsto manje oglasa za novi posao NEGO PROŠLE GODINE U OVO VREME!

Povlašćeni putnici

To bi značilo da svi putnici, uglavnom oni sa izuzetno dubokim džepom, mogu priuštiti luksuz da letuju i borave u ovoj zemlji. Kako saznajemo, let privatnim avionom košta oko 2.000 evra, a potrebno je na uvid doneti negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, dokaz o rezervisanom smeštaju, a 48 sati pre planiranog leta operateru aerodroma mora biti podnet zahtev za odobrenje leta koji, pored redovnih informacija, mora sadržati ime i prezime putnika i posade, pri čemu operater aerodroma zadržava pravo da odobri ili ne odobri let. Ovo, dalje, znači i to da putnici nisu u obavezi da 14 dana provedu u izolaciji ili samoizolaciji, već samo da se javljaju zdravstvenim vlastima, saopštila je vlada Crne Gore.

Foto: Printskrin Youtube

Zdravstveni nadzor

- Ukoliko vazduhoplov dolazi iz Republike Srbije, putnici i posada moraju prilikom ulaska u Crnu Goru posedovati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, kao i rezervaciju u hotelskom smeštaju. Operater vazduhoplova mora 48 sati pre planiranog leta podneti operateru aerodroma zahtev za odobrenje, a prema ovim putnicima se preduzimaju mere zdravstvenog nadzora - za dolazak/odlazak putnika od terminala do smeštaja potrebno je organizovati poseban transport.

Dakle, za kupanje u crnogorskom delu Jadranskog mora potrebno je "samo" 2.000 evra, negativan PCR test i privatni avion.

Ministarstvo spoljnih poslova: Nismo nadležni

Na upit novinara kakva je procedura za ulazak naših državljana u Crnu Goru, koje kategorije i pod kojim uslovima mogu ući, kao i koje uslove putnici koji putuju privatnim avionima moraju da ispune, iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije naveli su da državljanima Srbije nije dozvoljen ulazak, a da izdavanje dozvole za privatne letove nije u njihovoj nadležnosti.

- Državljanima Srbije nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru. Državljani Srbije koji poseduju dozvolu za stalni ili privremeni boravak u Crnoj Gori, uz obaveznu meru karantina u trajanju od 14 dana i PCR test ne stariji od 72 sata mogu da uđu u Crnu Goru. Za izdavanje dozvole za letove privatnih vazduhoplova u Crnu Goru nije nadležno Ministarstvo spoljnih poslova - poručili su za Kurir iz MSP.

Činjenice: Ko može da uđe u CG:

- Zdravstveni i naučni radnici

- Lica koja obavljaju ili obezbeđuju transport putnika i robe

- Diplomate akreditovane u Crnoj Gori

- Osoblje međunarodnih organizacija, vojno osoblje i radnici humanitarne pomoći

- Određene kategorije putnika u tranzitu

- Lica kojima je potrebna međunarodna zaštita

- Lica koja putuju nekomercijalnim avio-saobraćajem

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Šumadinac

pre 3 godine

Klasićna antipropaganda. Crnogorci, bolje reći državni aparat, zaslužuju mnogo gore. Jedino, što će u celoj ujdurmi ispaštati i Srbi koji su dole, domoroci. Možda je rešenje da se ide samo i podrušja gde su Srbi, od Herceg Novog pa naniže. Izbegavati ostalo . Iiii, ne razumem Srbe, koji su zinuli da idu na more? Isto je Sunce i tamo i ovde, samo što se to isto Sunce plaća tamo i to poskupo. Srbiju prvo obiđite, manastire, banje, planine, seoski turizam, organik hrana, sir, kalmak, mleko jaja,... Tamo ćete jesti samo GMO. Aj zdravo da ste.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17