• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

05.02.2021

11:19

DRAGI PRIJATELJI IZ SRBIJE, NEĆU VAM OVO ZABORAVITI! Rudan je posle vesti o vakcinisanju napisala neverovatnu poruku!

Balkan

DRAGI PRIJATELJI IZ SRBIJE, NEĆU VAM OVO ZABORAVITI! Rudan je posle vesti o vakcinisanju napisala neverovatnu poruku!

Podeli vest

Hrvatska književnica i novinarka Vedrana Rudan, koja je pre nekoliko dana u svojoj kolumni iznela svoje viđenje o vakcinaciji u Srbiji opet se osvrnula na to u svom novom tekstu

S obzirom da je njena kolumna o vakcinaciji u Beogradu izazvala brojne komentare, književnica ih je prokomentarisala u svom novom tekstu pod naslovom “Hvala”.

"Dragi prijatelji iz Srbije... Od jutra mi stižu stotine mejlova iz Srbije i čitavog svijeta. Moji dragi čitatelji pišu mi kako oni znaju da nisam otišla u Srbiju nikome ukrasti ni cjepivo ni život. Trebalo mi je vremena da shvatim da sam na srpskim mrežama proglašena strankinjom koja je došla u zemlju Srbiju uzeti ono što joj ne pripada ni po Bogu ni po zakonu.

Vijest o tome me sigurno ne bi uzbudila, u medijima sam četrdeset godina, navikla sam na bijesne ujede, ali na dobrotu nisam.

Dragi prijatelji iz Srbije! Čitav mi dan šaljete toliko veliku, toliko ogromnu količinu ljubavi, nudite mi svoje pravo na vakcinu, objašnjavate kako vi nemate baš nikakve veze s 'njima' da, napisat ću pa što bude, plačem čitav dan. Je li moguće da oko mene ima toliko dobrote? Hvala vam, nikad to neću zaboraviti", ističe Vedrana Rudan.

Podsetimo, vest o tome da se Vedrana Rudan vakcinisala izazvala je pravu buru u hrvatskoj i srpskoj javnosti, a mnogi su se pitali pod kojim uslovima se strani državljani vakcinišu u Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rada

pre 3 godine

Gospođa Rudan se pravi luda, kao "ono što joj ne pripada ni po Bogu ni po zakonu".Po Bogu joj teoretski pripada kao i svakom ko želi vakcinu ali po zakonu joj NE PRIPADA iz prostog razloga što , budući stran državljanka, nije doprinela srpskom budežetu iz koga su kupljene te vakcine. Ali, šta je učinjeno, učinjeno je, vakcina joj se ne može oduzeti ali se postavlja pitanje:zar gospođi Rudan nije palo na pamet, da u znak zahvalnosti Srbiji, da neki dobrovoljni prilog za decu bez roditeljskog staranja, za lečenje dece novim neregistrovanim llekovima (to su ove akcije preko sms-a, registrovani lekovi idu iz budžeta), ne daj bože za narodne kuhinje na Kosmetu? Bio bi lep gest ali njoj je palo na pamet samo da plače od tronutosti. Kakvo licemerje!

boca

pre 3 godine

Gospođo Rudan ja sam se dva puta prijavio za vakcinu i dva puta dobio potvrdu ali do sada niko me nije pozvao ni lično(imaju broj mobilnog) ni putem e-maila.Ali to stvarno nije razlog da vam povodom vakcinacije u mojoj najlepšoj zemlji ne poželim dobro i dugo zdravlje.Ostajte mi dobro.Pozdrav (Svakako da još dugo godina čitam vaše tekstove).

kmet

pre 3 godine

GOSPOĐO RUDAN ne uzbujte se, budala svuda ima, normalan čovek ne misli kao ovi kreteni što su hajku pokrenuli protiv vas. Vama kretenima pamet ne može ni kroz levak i ni pumpom ne može da se upumpa u glavu. Viste protiv Srbije , vi ste stvorovi sa dna iz blata koji koriste svaki mehur da puste otrovni glas. Umesto da veličate mogućnost naše Srbije da pomaže i komšijama i svima kojima je to potrebno i svima koji poštuju naša dostignuća vi ih takvim postupcima( kao ovaj protiv gospođe Rudan) pretvarate u najlošije i najzlobnije namere.

Dejan

pre 3 godine

Poštovana gospođo Rudan, samo Hrvati i ostali zaslepljeni zapadnim vrednostima mogu da budu začuđeni dobrim ponašanjem između ljudi. Nama i snažno omraženim Rusima, ima ih još drugih, je to normalna pojava ali smo svi na zapadu obeleženi kao zli i bezosećajni. Pogledajte samo kako su neki prikazani u američkim filmovima, kao da nisu ljudi sa osećanjima, porodicom, decom... Naravno i kod nas ima zavedenih lažnim sjajem ali sreća pa su u manjini. Ja lično nemam ništa protiv što ste vi primili vakcinu koju smo mi teškom mukom nabavili, takvi smo mi, podelili bi sa prijateljem i zadnju kap vode... Problem je u tome što vi, kao narod a i vi lično verovatno to ne biste uradili. Naprotiv, samo gledate kako da nam nanesete neko zlo dok se mi vama baš i ne bavimo mnogo. E tu je problem, ko tebe kamenom ti njega hlebom? Ja baš i ne verujem u to, mislim da ga treba ostaviti gladnim dok ne prestane da baca kamenje. Želim vam zdravlje i svu sreću u daljem životu.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17