• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.07.2017

18:19

JUNKERU, NA ODMORU SMO, NE UZNEMIRAVAJ: Evropski parlamentarci oduvali predsednika Evropske komisije!

Vesti

JUNKERU, NA ODMORU SMO, NE UZNEMIRAVAJ: Evropski parlamentarci oduvali predsednika Evropske komisije!

Podeli vest

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani poručio je predsedniku Evropske komisije Žan-Klod Junkeru da su poslanici do septembra biti na odmoru i da nastoji da ih ne uznemirava u tom periodu

Tajani je u pismu Junkeru datiranom od 13. jula istakao da parlament ide na letnju pauzu te da ne bi do početka septembra trebalo da se očekuje njegov rad.

- Bio bih vam zahvalan ako biste mogli da od datuma prijema pisma, obustavite slanje bilo kakvih obaveštenja ili zahteva za odlučivanje o budžetu" koje je u nadležnosti EP - napisao je Tajani.

ORBANOV RECEPT ZA BOLJU EU: Osloboditi se od Soroša, primiti Srbiju i potpisati sporazume sa Rusijom i Turskom!

Zasedanje parlamenta bilo bi neophodno ako bi Komisija želela da prebaci novac iz jednog budžeta u drugi, recimo u slučaju reagovanja na migrantsku krizu. U toku ove godine bilo je 17 zahteva za budžetski transfer.

- Želo bih da Vas obavestim kao što je uobičajeno da Evropski parlament neće držati ni plenarne sednice ni sastanke odbora u periodu od 12. jula do 30. avgusta - napisao je Tajani u pismu u koji je Politiko imao uvid.

ČESI SPREMAJU "TOPAO" DOČEK JUNKERU: Nagrada od 200 evra svakom ko mu ZAGORČA DOLAZAK U PRAG

On je dodao da ne bi bilo fer da se parlament zamara na osnovu "principa lojalne saradnje među evropskim institucijama" i zatražio od Junkera da "preduzme neophodne mere" da osigura da letnja pauza parlamenta ostane neometana.

Pismo se završava učtivim pozdravom, navodi Politiko i dodaje da je Tajani slično pismo poslao i predsednicima institucija i tela Evropske unije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija