• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.12.2017

23:28

BRITANSKI MINISTAR ODBRANE: Severnokorejske rakete prete i Londonu!

Vesti

BRITANSKI MINISTAR ODBRANE: Severnokorejske rakete prete i Londonu!

Podeli vest

Britanija mora da se bez oklevanja uhvati u koštac sa pretnjom Severne Koreje i zaustavi tu zemlju u razvijanju raketa koje bi mogle da pogode i London, upozorio je danas britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson

On je, u intervjuu londonskom listu "Ivning standard" (Evening Standard), istakao da severnokorejski otpadnički režim predstavlja "veliku pretnju i istinsku opasnost" po Britaniju.

"Pretnje su na pomolu širom sveta. Britanija je globalni igrač. Britanija nikada neće oklevati da se uhvati u koštac sa agresijom i pretnjama", rekao je ministar.

Kako navodi londonski list, dva broda Kraljevske mornarice isplovila su kako bi se pridružili operacijama američke flote i drugih saveznika u tom regionu.
Nekoliko sati nakon što je predsednik SAD Donald Tramp upozorio na "nuklearnu pretnju" koju predstavlja severnokorejski lider Kim Ddzong-Un, Vilijamson je rekao da to nije samo problem SAD, već globalni, a Britanija, kako je istakao, mora da preduzme akciju i uhvati se u koštac s tim.

- Uvek se spremamo za najgore, a nadamo se najboljem. Radimo sa svim našim saveznicima u regionu kako bismo obezbedili da se i dalje vrši pritisak na Severnu Koreju- rekao je Vilijamson u odgovoru na pitanje da li se Britanija sprema da se pridruži SAD u izlaženju na kraj sa Severnom Korejom.
Britanski ministar odbrane je rekao i da su britanske oružane snage spremne da odgovore na eventualni teroristički napad u Londonu ili drugim delovima Britanije tokom prazničnog perioda.

- Činjenica je da terorizam nikada ne spava. Ne mari za praznike, ne poštuje Božić. Zato naše oružane snage ostaju uvek budne - zaključio je Vilijamson.

KIM SPREMA LANSIRANJE SATELITA! Svemirski program Severne Koreje šokirao Amere!

RUSI ĆE BRANITI KIMA: Delegacija ruske vojske nenajavljeno u poseti Severnoj Koreji?!

TAJNI DOKUMENTI NAJAVLJUJU VELIKI RAT: Jedna od najvećih supersila u TIŠINI SE PRIPREMA ZA NAJGORI SCENARIO!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Молимо "цењене терористе", да не дирају "сироте".... - Енглезе...!! Знате они суде у Хагу првоборцима против Исламског фундаментализма и Муслиманског ТЕРОРИЗМА: Ратку Младићу и Радовану Караџићу... па су Вам такорећи.... - "савезници"...?! ... Зар не...?! Зато апелујем на све "бесне керове".... - не уједајте "газде"...?! Имају... - погану крв...!!

Serbian

pre 6 godina

Isto tako mediji u s Koreji kažu, otpadnici režim u VB Neka se i oni malo brane,dosta su napadali.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17