• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

08.04.2018

13:56

RUSIJA UPOZORAVA BRITANIJU: Vratite nam naše pare, KRIMINALCE MOŽETE DA ZADRŽITE!

Vesti

RUSIJA UPOZORAVA BRITANIJU: Vratite nam naše pare, KRIMINALCE MOŽETE DA ZADRŽITE!

Podeli vest

Generalni tužilac Rusije Jurij Čajka saopštio je da od 2002. godine Rusija traži od Velike Britanije da joj izruči 61 osobu koja se tereti za finansijske malverzacije u Rusiji

- Počevši od 2002. godine tražili smo od Velike Britanije da nam izruči 61 lice koje se optužuje ili je već osuđeno u Rusiji za finansijski kriminal. Šteta iznosi više od 500 milijardi rubalja. To je samo direktna šteta, dok je količina sredstava koju su oni izneli u inostranstvo mnogo veća - rekao je Čajka u intervjuu za televiziju NTV.

On je dodao da je u Velikoj Britaniji počeo da dejstvuje zakon o prljavom novcu, i svaki strani vlasnik imovine će morati da objasni njeno poreklo.

- Uveravam vas, mnogima će biti teško da to urade. Mi se nadamo da će ovaj zakon primenjivati i Velika Britanija u skladu sa normama civilizovane države, a ne po principu ’pljačkaj opljačkano‘. To jest, ono što je ukradeno u Rusiji sada će Velika Britanija uzeti za svoj budžet. Kriminalce mogu da ostave sebi, a novac treba da vrate. To je naš novac - naglasio je Čajka.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran miljkovic

pre 6 godina

ПА ШТА ЋЕ НАРОДНЕ ПАРЕ, У РУКАМА КРИМИНАЛАЦА,Е ТО ЈЕ ВЛАДАР,МОЛИ ЗА СОПСТВЕНЕ ПАРЕ,БАШ МИ ГА ЖАО, СВАКИ ДАН МУ ЛУПАЈУ ПО НЕКУ ЋУШКУ.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17