• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.10.2019

08:44

TRAMPOV ZAOKRET ŠOKIRAO SVET! ZAPRETIO TURSKOJ SANKCIJAMA, PA PORUČIO ASADU: Brani Kurde, Sirija me ne zanima, TO JE TVOJA ZEMLJA!

Vesti

TRAMPOV ZAOKRET ŠOKIRAO SVET! ZAPRETIO TURSKOJ SANKCIJAMA, PA PORUČIO ASADU: Brani Kurde, Sirija me ne zanima, TO JE TVOJA ZEMLJA!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se ne protivi da sirijski predsednik Bašar Asad brani Kurde u svojoj zemlji od ofanzive Turske. Američke trupe iz ove zemlje su "uglavnom" povučene. U isto vreme, povećao je takse na uvoz čelika iz Turske za 50 odsto i zapretio širim sankcijama

- Nakon što smo pobedili 100 odsto kalifat IS, uglavnom sam povukao naše trupe iz Sirije. Neka Sirija i Asad brane Kurde i bore se protiv Turske za svoju zemlju. Rekao sam svojim generalima - zašto da se borimo za Siriju i Asada, da bismo štitili zemlju našeg neprijatelja? - napisao je Tramp na svom profilu na Tviteru.

 

 

- Odgovara mi svako ko hoće da pomogne Siriji u zaštiti Kurda, bilo da je to Rusija, Kina ili Napoleon Bonaparta. Nadam se da će sa njima sve biti u redu, mi smo sedam hiljada milja daleko od njih! - dodao je Tramp.

NEMA VIŠE ORUŽJA ZA TURSKU! EU uvodi SANKCIJE Ankari, ali Erdogan poručuje: Bitka se nastavlja do KONAČNE POBEDE! (VIDEO)

On je izjavio da je spreman da uništi Tursku ekonomiju ukoliko Ankara nastavi sa akcijama na severoistoku Sirije. On je poručio kako će uskoro izdati izvršnu naredbu kojom će nametnuti sankcije sadašnjim i bivšim zvaničnicima Turske koji doprinose destabilizaciji Sirije, prenosi AFP.

Tramp je već povećao takse na uvoz čelika iz Turske za 50 odsto i zapretio širim sankcijama, dok su poslanici Kongresa najavili uvođenje svojih sankcija Ankari.

(FOTO/VIDEO) ASADOVE SNAGE STIGLE U POMOĆ KURDMA! NAROD GRLI I POZDRAVLJA VOJNIKE, Damask dovlači armiju na sever Sirije!

Ranije je saopšteno da su sirijski Kurdi objavili da su postigli sporazum sa Damaskom o razmeštanju sirijskih trupa na čitavoj granici sa Turskom za odbijanje napada turskih oružanih snaga.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
arsa

pre 4 godine

Vucicu brani svoj narod srpski i albanski na Kosovu.To je tvoj narod.Samo cekam kada ce ovo da kaze.Nadam se uskoro a siguran sam da hoce.

deda Raša

pre 4 godine

Prpa bato.Sad prebacujes vruc krompir Basaru.Turci te vise ne slusaju pa hoces da Basar ratuje sa Turcima. Ostase ti NATO baze u Siriji prazne.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17