• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Sputnjik/informer.rs

14.10.2019

20:03

NEMA VIŠE ORUŽJA ZA TURSKU! EU uvodi SANKCIJE Ankari, ali Erdogan poručuje: Bitka se nastavlja do KONAČNE POBEDE! (VIDEO)

Vesti

NEMA VIŠE ORUŽJA ZA TURSKU! EU uvodi SANKCIJE Ankari, ali Erdogan poručuje: Bitka se nastavlja do KONAČNE POBEDE! (VIDEO)

Podeli vest

Tursko ministarstvo spoljnih poslova osudilo je danas i odbacilo odluku Evropske unije da suspenduje izvoz oružja Turskoj zbog turske ofanzive u Siriji i aktivnosti bušenja gasa u istočnom Mediteranu

Zemlje EU obavezale su se danas da će suspendovati izvoz oružja Turskoj i složile se da naprave listu ekonomskih sankcija zbog turske eksploatacije nafte i gasa u vodama kod Kipra, prenosi Rojters.



Ankara je na ovo uzvratila da će ozbiljno preispitati svoju saradnju sa EU u nekim oblastima zbog njene "nezakonite i pristrasne" pozicije, navelo je tursko ministarstvo spoljnih poslova.

Oglasile su se i Ujedinjene nacije sa alarmantnim podatkom da je broj stanovnika koji su bili prinuđeni da napuste svoje domove zbog turske operacije na severoistoku Sirije porastao je na 160.000. 

Generalni sekretar Antonio Gutereš ozbiljno je zabrinut zbog borbi na severoistoku Sirije, koje su, kako se saopštava, već dovele do pogibije i ranjavanja mnogih civila, kao i do raseljavanja najmanje 160.000 civila- navodi se u saopštenju portparola UN Stefana Dižarika.

Foto: Tanjug/AP

 

Takođe, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je vojna ofanziva na severoistoku Sirije vitalna za Tursku i dodao da će se bitka nastaviti sve dok se ne postigne konačna pobeda.

Turska je Savetu bezbednosti UN uputila pismo u kojem objašnjava da je pokrenula vojnu ofanzivu na severoistoku Sirije kako bi sprovela svoje pravo na samoodbranu prema Povelji UN.

U pismu članicama SB UN, Turska navodi da se bori protiv "stalne terorističke pretnje" i na svojim granicama osigurava bezbednost od sirijskih Kurda koje naziva "teroristima", kao i ekstremiste Islamske države.

Kurdi se od 2014. godine bore zajedno sa SAD protiv džihadista Islamske države u Siriji, podseća AP.

POTPUNI HAOS U SIRIJI! ISLAMSKA DRŽAVA PROCVETALA ZBOG TURSKE OFANZIVE! DŽIHADISTI beže iz ZATVORA, SITUACIJA IZMIČE KONTROLI! (VIDEO)
 


Turski ambasador pri UN Feridu Sinirlioglu rekao je u pismu Savetu bezbednosti datiranom od 9. oktobra da će turska antiteroristička operacija biti "srazmerna, odmerena i odgovorna".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija