• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

02.12.2019

21:21

ZBOG OVOGA PUTIN JE DOSPEO NA CRNU LISTU NVO, A TIČE SE STRANIH AGENATA! Ruski predsednik potpisao KONTROVERZNI ZAKON!

Vesti

ZBOG OVOGA PUTIN JE DOSPEO NA CRNU LISTU NVO, A TIČE SE STRANIH AGENATA! Ruski predsednik potpisao KONTROVERZNI ZAKON!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je kontroverzni zakon kojim se omogućava proglašavanje novinara i korisnika interneta "stranim agentima"

Zakon su osudile nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava. 

Zakon je krajem novembra usvojen u parlamentu i na snagu stupa odmah. 

Ministarstvo pravde će od sada moći da označi kao "strane agente" pojedince koji rade za medije klasifikovane kao "strani agenti".

Devet nevladinih organizacija, među kojima "Amnesti internešenel" i Reporteri bez granica, izrazilo je zabrinutost da bi se na meti zakona mogli naći ne samo novinari već i svaki bloger ili korisnik interneta koji ima finansijsku korist od dotičnih medija.

 

 

U novom zakonu, nevladine organizacije vide dodatnu opasnost od cenzure i pretnju slobodi izražavanja.

- To će postati moćno oruđe za gušenje opozicionih glasova - navele su nevladine organizacije u saopštenju prošlog meseca.

Ruski zakon od 2012. omogućava vlastima da udruženja koja novac primaju iz inostranstva i imaju "političku aktivnost" označe kao "strane agente". To je 2017. prošireno i na medije koji rade u Rusiji.

AMERI 117 PUTA PREKRŠLI SPORAZUM SA RUSIJOM! Svi podatci u arhivi, NATO PRIPREMA TEREN ZA SVOJE PLANOVE!

Taj zakon pod pretnjom velikih kazni i zabrane rada traže od "stranih agenata" stroge administrativne mere kao i pominjanje statusa "stranog agenta" u svim izdanjima ili izveštajima.              

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Papundek

pre 4 godine

Takav zakon ameri odavno imaju, zato su desetine rusa (ruskih novinara) proterali iz drzave.

Marcco

pre 4 godine

A zašto novinar ne može da bude starni agent? Da ne pominjem korisnike interneta... pa svi koristimo internet i obični građani i kriminalci i pedofili i strani agenti... ako se tu misli na raznorazne komentatore, influenzere i slično, pa takvi su proglašeni ruskim agentima u Americi i navodno su doveli Trampa na vlast. Skidaju im naloge sa facebook-a, banuju sa Instagrama i Tweetera

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija