• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.01.2020

09:23

IRAN NA NOGAMA! TELO GENERALA SULEJMANIJA dopremljeno u zemlju, milioni Iranaca mu odaju poštu! (FOTO/VIDEO)

Vesti

IRAN NA NOGAMA! TELO GENERALA SULEJMANIJA dopremljeno u zemlju, milioni Iranaca mu odaju poštu! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Telo iranskog vojnog komandanta, generala Kasema Sulejmanija, koji je ubijen u petak u američkom napadu, dopremljeno je danas u Iran gde su ga dočekali mnogobrojni građani

Kako je javio Rojters, njegovo telo je dovezeno avionom u grad Ahvaz, na jugozapadu Irana.

Zvanična iranska agencija IRIB objavila je video na kojem je prikazano kako se iz aviona iznosi kovčeg sa Sulejmanijevim telom obmotan u iransku zastavu dok svira vojni orkestar. Stotine hiljada ljudi obučenih u crno prošlo je u povorci kroz Ahvaz, što je prenosila državna tv.

 

 


Iranske vlasti su dopremile Sulejmanijevo telo u taj grad koji je bio glavno poprište borbi tokom krvavog rata između Iraka i Irana od 1980. do 88. godine tokom kojeg se general istakao, preneo je AP.

 

 

Foto: Reuters

Vlasti planiraju da kovčeg sa njegovim telom kasnije danas bude prebačen i u grad Mašad, a potom u ponedeljak u Teheran i Kom gde će biti organizovane pogrebne povorke građana, da bi u utorak bio sahranjen u svom rodnom gradu Kermanu.
 

Foto: Reuters

Irački premijer Adel Abdul Mahdi proglasio je juče trodnevnu žalost za iranskim generalom Kasimom Sulejmanijem, kao i liderom iračke šiitske milicije (PMF) Abu Mahdijem al Muhandisom koji je takođe ubijen u petak u američkom vazdušnom napadu u Iraku.


Više hiljada Iračana pridružilo se juče pogrebnoj povorci u Bagdadu u znak žalost za ubijenim iranskim generalom Kasimom Sulejmanijem, liderom iračke šiitske milicije (PMF) Abu Mahdijem al Muhandisom i ostalima koji su u petak ubijeni u američkom vatdušnom napadu u Iraku.

Sve o događajima u Iranu čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17