• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.01.2020

13:38

UKRAJINA SUSPENDOVALA SVE LETOVE NAD IRANOM sve dok ne stignu zvanični rezultati istrage!

Vesti

UKRAJINA SUSPENDOVALA SVE LETOVE NAD IRANOM sve dok ne stignu zvanični rezultati istrage!

Podeli vest

Ukrajinska vlada suspendovala je letove svih ukrajinskih avioprevoznika nad Iranom, nakon što je rano jutros, ubrzo nakon poletanja u Teheranu, pao ukrajinski putnički avion, saopštio je danas ukrajinski premijer Aleksej Gončaruk.

"Pre nego što se utvrde uzroci tragedije, odlučili smo da smanjimo aktivnosti ukrajinskih aviokompanija u iranskom vazdušnom prostoru", rekao je Gončaruk na konferenciji za novinare.

Gončaruk je istakao da nema smisla razgovarati o uzrocima tragedije dok se ne dobiju zvanični rezultati istrage. Svaku verziju o uzrocima nesreće Gončaruk je nazvao manipulacijom. On je rekao da je uveren da će "zvanični razlozi veoma brzo biti razjašnjeni", preneo je Tas s.

Ukrajinski avion, koji se sa 176 putnika i članova posade srušio ubrzo po poletanju sa aerodroma u Teheranu, nije proglasio uzbunu.

Avion se srušio samo nekoliko sati nakon što je Iran izveo raketni napad na dve baze u Iraku u kojoj su smeštene američke snage, u znak odmazde zbog ubistva najmoćnijeg iranskog generala Kasema Sulajmanija.

Portparol iranske službe za saobraćaj, Kasem Biniaz, izjavio je da se jedan od motora na avionu zapalio. U avionu se nalazilo 167 putnika i devet članova posade, a poleteo je za Kijev, glavni grad Ukrajine. U nesreći su poginula 82 državljana Irana i 63 Kanađana, kao i državljani Ukrajine, Švedske, Avganistana, Nemačke i Britanije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija