• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.01.2020

15:55

NAJDEBLJI DEČAK NA SVETU SMRŠAO 108 KG! Mališan postao inspiracija ljudima širom sveta (FOTO)

Vesti

NAJDEBLJI DEČAK NA SVETU SMRŠAO 108 KG! Mališan postao inspiracija ljudima širom sveta (FOTO)

Podeli vest

Indonežanin Arja Permana (14), koji je pre četiri godine imao čak 190 kila, posle operacije smanjenja želuca striktno se pridržava dijete i svakodnevno vežba, pa sada ima 82 kilograma

Indonežanin Arja Permana (14), koji je pre četiri godine imao čak 190 kilograma i proglašen je najdebljim detetom na svetu, uspeo je dosad da smrša 108 kila. Zahvaljujući operaciji smanjenja želuca i redovnom vežbanju, Arja sada ima 82 kilograma i želi još da smrša.

Trener ponosan

Dečakov lični trener, bodibilder Ade Raj (49), objavio je svoje fotografije i video-snimke sa Arjom iz vremena kad ga je upoznao i sada, kako bi celom svetu pokazao da dečak odlično napreduje.

- Kad sam ga upoznao 2016, imao je deset godina, bio je visok 147 centimetara i težio je čak 190 kilograma. On sada ima 82 kilograma - ponosno je rekao Ade za list "Džakarta post".

ISPOVEST DEJANA MILIĆEVIĆA: Bio sam na korak od DIJABETESA, probao sam sve moguće DIJETE, a onda me je operisao MIROSLAV ILIĆ i sada imam 20kg manje!

Foto: Informer DN

On je dodao da Arja sa njim redovno vežba.
- Udara u džak, radi obične vežbe, kao i one sa loptom i konopcem, a diže i tegove. Voli sport i ništa mu nije teško - ispričao je trener.

Foto: Informer DN

Zahvaljujući svemu tome Arja izgleda neprepoznatljivo u odnosu na pre četiri godine.
- Dajem mu punu podršku. To mu je najpotrebnije. I roditelji ga na sve načine podržavaju kako bi istrajao u tome da se hrani zdravo i da ne jede previše - ispričao je Ade.
Kako je istakao, Arja je sada postao simbol nade.
- Svi koji imaju problema sa težinom sada kažu: "Čak je i Arja mogao da smrša, pa što ne bih i ja mogao" - naveo je Ade.

I Arjin otac, Ade Somantri, zadovoljan je kako mu sin napreduje.
- Operacija želuca, pomoć lekara, striktno pridržavanje dijete i svakodnevne vežbe pomogli su mom sinu da izgubi ogroman broj kilograma. Nov način života mu prija - rekao je Arjin otac.

Rođen normalan

Inače, Arja je rođen sa normalnom težinom od 3,6 kilograma. Nije bio gojazan sve dok nije napunio osam godina. Prema rečima njegovih roditelja, tada se nešto dogodilo, pa je dečaku porastao apetit i počeo je da jede nenormalno mnogo. Za samo dve godine, do 2016, dobio je 100 kilograma, pa je težio 190 kila. Nakon što su mediji pisali o njemu, nazivajući ga "najdebljim detetom na svetu", indonežanske vlasti su se angažovale da mu pomognu. Arji je država platila operaciju želuca i tim stručnjaka koji i dalje nadgleda dečakov napredak u mršavljenju.

Moraće da skine višak kože

Foto: Informer DN

Hirurzi koji prate Arjin napredak kažu da dečaka čeka još jedna operacija - skidanje viška kože.
- Kad dođe do željene kilaže, moraćemo da mu skinemo višak kože sa ruku, grudi, stomaka i nogu. Time će skinuti još nekoliko kilograma - kažu lekari.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17