• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

19.03.2020

17:47

PORODILA SE PRVA ŽENA ZARAŽENA KORONAVIRUSOM U GRČKOJ! Beba odmah testirana

Vesti

PORODILA SE PRVA ŽENA ZARAŽENA KORONAVIRUSOM U GRČKOJ! Beba odmah testirana

Podeli vest

U Grčkoj je rođena prva beba čija majka je zaražena virusom korona, ali su rezultatiti prvog testa na Covid-19 za novorođenče negativni, javlja MIA.

Trudna žena koja se juče porodila carskim rezom bila je prethodno hospitalizovana i bio je aktiviran plan za poseban tretman.

Direktorka Ginekološke klinike u Atini Sofia Kalantaridu za grčku televiziju Skaj je rekla da u toj bolnici već postoji specijalno odeljenje namenjeno za takve slučajeve, dok su zaposleni već imali obuku u takvim situacijama.

Ginekolog Jorgos Hreljas rekao je da su znali da je trudna žena zaražena virusom Covid-19, te da je bila neophodna posebna pažnja i lična zaštita.

KORONAVIRUS KOSI SVE PRED SOBOM! Čak 230.000 zaraženih, oko 9.400 žrtava! A OVO JE STATISTIKA ZEMALJA U REGIONU!

Foto: Pixabay

Ovaj slučaj je komentarisao i grčki ministar zdravlja Vasilis Kikiljas koji je na svom tviter nalogu objavio selfi fotografiju lekara sa majkom.

I usred teškoća rodila se nada. Doktore i medicinske sestre u bolnici Atikon nakon rađanja prvog deteta u našoj zemlji, od majke pozitivne na virus Covid-19. Beba je zdrava - napisao je Kikiljas na svom tviter nalogu.

SVE O KORONAVIRUSU PROČITAJTE OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija