• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.03.2020

08:50

(VIDEO) DOKTORKA JE PRED TRAMPOM REKLA DA JE IMALA GROZNICU, sada ceo svet priča o REAKCIJI PREDSEDNIKA SAD!

Vesti

(VIDEO) DOKTORKA JE PRED TRAMPOM REKLA DA JE IMALA GROZNICU, sada ceo svet priča o REAKCIJI PREDSEDNIKA SAD!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp sklonio se od zvaničnice sa kojom je bio na konferenciji za medije, nakon što je ona rekla da je tokom vikenda imala blagu groznicu

Koordinatorka Bele kuće za borbu protiv koronavirusa Debora Birks govorila je o važnosti odgovornosti koju svaki čovek mora da pokaže tokom pandemije koronavirusa. Ona je lekar i diplomata koju je Tramp postavio na čelo radne grupe za borbu protiv koronavirusa iznenadila je sve prisutne na pres konferenciji u ponedeljak priznanjem da je u subotu imala groznicu, odnosno blagu temperaturu.

Najviše se iznenadio predsednik Tramp, prenosi RTS američke medije.

Odmakao se od Debore nekoliko koraka, što je izgledalo kao duhovita reakcija, ali se posle toga vratio na korak dalje od nje u odnosu na mesto gde je prethodno stajao.

"Eto, u subotu sam imala blagu groznicu", rekla je Birks, nakon čega se Tramp u šali na trenutak sklonio od nje.

"Proverila sam stanje, otišla da se testiram i rezultat je bio negativan", objasnila je ona, na šta je Tramp dodao: "Uh, dobro je. Drago mi je što si to rekla".
 

 

Donald Tramp bio je poznat kao čovek koji se ni sa kim ne rukuje jer se plaši virusa i bakterija. To je i sam ponovio na istoj konferenciji za medije dodavši da je od stupanja na dužnost morao da promeni ponašanje jer je rukovanje sa visokim zvaničnicima obaveza američkog predsednika.

Inače, Tramp je pozvao sugrađane, posebno Demokrate i Rebuplikance na jedinstvo tokom borbe protiv virusa rekavši da američka privreda ne sme da stane i da mere izolacije neće trajati mesecima, već nedeljama.

Brojke govore o drastičnom rastu broja zaraženih i obolelih u SAD, a najgora situacija je u gradu i državi Njujork i prestonici Vašingtonu. Tramp je odredio slanje osam miliona maski, tone dezinfekcionih sredstava, rukavica i zaštitnih odela za zdravstvene radnike.

Naučnici u SAD, pre svega laboratorije u Njujorku, ispituju dejstvo postojećih lekova na koronavirus. Ako se pokaže da kombinacija leka za malariju i antibiotika radi biće to dar od Boga, rekao je Tramp obraćajući se medijima.

Ranije je javljeno da je jedan od novinara koji je bio na prethodnoj medijskoj konferenciji u Beloj kući pozitivan na koronavirus.

Sve o koronavirusu čitajte OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17