• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/M.S.

15.04.2020

10:18

OSTALI SAMO DUGMIĆI! Ruski PANCIR-S oborio francuski borbeni avion Miraž! (VIDEO)

Vesti

OSTALI SAMO DUGMIĆI! Ruski PANCIR-S oborio francuski borbeni avion Miraž! (VIDEO)

Podeli vest

Ruski raketni sistem Pancir-S koji poseduje Libijska nacionalna armija oborio je borbeni avion libijske vlade,

Kako prenose mediji, posada francuskog borbenog aviona "Miraž F1" pokučala je da izvede raketni napad na položaje na kojem su raspoređeni ovi sistemi PVO, što je rezultiralo gubitkom još jednog aviona Vlade nacionalnog sporazuma, prenosi aviapro.

Borbeni avion oborio je ruski raketni sistem protivvazdušne odbrane Pancir-S raspoređen na teritoriji koju kontroliše Libijska nacionalna armija (LNA).

 

 

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama može se videti olupina uništenog borbenog aviona, koji je, navodno, pokušao da uništi pozicioni prostor libijske nacionalne armijske.

Ne postoje direktni dokazi da se konkretno radi o raketnom sistemu protivvazdušne odbrane Pancir-S, ali incident se dogodio na području gde su ovi kompleksi ruske proizvodnje prethodno viđeni i raspoređeni, s toga se zaključuje da su najverovatnije ovi sistemi zaslužni za obaranje francuskog borbenog aviona.

 

 

Snage Vlade Nacionalnog sporazuma još uvek nisu komentarisale gubitak svojih borbenih aviona.

Vojni specijalci i eksperti rekli su da je to, ako su informacije o upotrebi sistema za protivvazdušnu odbranu Pancir-S protiv lovaca Mirage F1 tačne, prvi dokaz o tome kako se u praksi ruski kompleks Pancir-S obračunava borbenim avionom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija