• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

01.05.2020

21:34

ZA KIM DŽONG UNOM TRAGAJU SATELITI, ŠPIJUNI, DIPLOMATE... Misterija nije rešena, DA LI JE ŽIV ILI MRTAV, NA APARARTIMA JE... Tramp tvrdi da on zna gde je!

Vesti

ZA KIM DŽONG UNOM TRAGAJU SATELITI, ŠPIJUNI, DIPLOMATE... Misterija nije rešena, DA LI JE ŽIV ILI MRTAV, NA APARARTIMA JE... Tramp tvrdi da on zna gde je!

Podeli vest

Sateliti, špijuni, diplomate i analitičari danima prate svaki potencijalni znak koji bi mogao nagovestiti gde se nalazi severnokorejski lider Kim Džong Un. U najnovijoj epizodi potrage, satelitski snimci otkrili su "kretanje" nekoliko luksuznih brodova oko Vonsana, što je protumačeno kao signal da bi se Kim Džong Un mogao nalaziti upravo tamo

Mrtav je, nije mrtav, klinička smrt severnokorejskog lidera, stradao prilikom lansiranja projektila, u poslednjem stadijumu bolesti, na aparatima, nije mu ništa, samo su neki od naslova o sudbini Kim Džong Una, koji se na sveopšte iznenađenje nekoliko sedmica nije pojavio u javnosti, propustivši pritom i godišnjicu rođenja dede, nadaleko čuvenog Kim Il Sunga.

Od 11. aprila, kada je poslednji put viđen u javnosti, sudbina Kim Džong Una predmet je svakodnevnih spekulacija i prognoza ko bi mogao biti naredni lider, ili liderka Severne Koreje. Četiri dana kasnije, propustio je i proslavu rođendana Kim Il Sunga, oca Severne Koreje, što je i pokrenulo talas spekulacija o njegovom zdravlju.

Nekoliko medija, protekle sedmice, objavilo je pozivajući se na neimenovane izvore, da je Kim mrtav, ali su to prilično brzo demantovali zvaničnici Južne Koreje, koji su naveli da je Kim "živ i zdrav".

- Stav naše vlade je jasan. Kim Džong Un je živ i zdrav - rekao je Čung In Mun, savetnik za spoljnu politiku predsednika Južne Koreje Mun Džae Ina Foks njuzu.

BRISEL ZNA NEŠTO, ZAŠTO JE ODJEDNOM ZABRINUT ZA SRBE NA KIM?! Upozorenje EU: Nagoveštaj napada Albanaca ili briga zbog Amerike?!

Severnokorejski državni mediji izvestili su danas da je lider te zemlje Kim Džong Un izrazio zahvalnost onima koji rade na izgradnji turističke zone u gradu Vonsanu, gde se već danima nalazi Kimov čuveni oklopni voz, dok se na najnovijim satelitskim snimcima vide i jahte, što je protumačeno kao skoro siguran znak da se severnokorejski lider nalazi upravo tu.

Odmah zatim, CNA je saopštila da je Kim poslao i telegram čestitke južnoafričkom predsedniku Sirilu Ramafosi.

ŠAMARČINA TAČIJU! KURTI VEĆ SRUŠIO HOTIJA, LAŽNA DRŽAVA OSTALA BEZ VLADE! Međusobni rat Šiptara sve brutalniji, ČEKA SE AKCIJA AMERA?!

- Uoči Dana slobode, značajnog nacionalnog praznika naroda vaše zemlje, želim da vam srdačno čestitam, vašoj vladi i narodu u ime Demokratske Narodne Republike Koreje i korejskog naroda - navedeno je telegramu.

Foto: Tanjug/AP

Priča ne bi bila kompletna da se u priču nije umešao i američki predsednik Donald Tramp, koji je izjavio da ima prilično jasnu predstavu o stanju u kojem se nalazi severnokorejski lider Kim Džong Un, ali da o tome trenutno ne može da govori.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija