• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.05.2020

09:31

POGODILI SVOJ BROD I UBILI 19 MORNARA! Iran objasnio šta je prouzrokovalo tragediju, moguća umešanost Amerike! (VIDEO)

Vesti

POGODILI SVOJ BROD I UBILI 19 MORNARA! Iran objasnio šta je prouzrokovalo tragediju, moguća umešanost Amerike! (VIDEO)

Podeli vest

Veb stranica koju kontroliše iranska vojska objavila je u ponedjeljak video snimak na kojem se vidi da je raketa pogodila jedan od njegovih mornaričkih brodova u nedelju u incidentu "prijateljske vatre" u kojem je poginulo 19 mornara, a 15 ranjeno.

Video objavljen na veb stranici Aja navodi da je tokom mornaričkih vežbi mali brod za podršku "Konarak" dobio zadatak da postavi ciljeve za vežbanje. Dok je obavljao svoju dužnost, Jamaranska fregata ispalila je projektil koji je pogodio "Konarak", koji se zapalio.

Oni objašnjavaju da je uređaj za navođenje raketa bio neispravan i pogrešno je navodio bojnu glavu prema brodu za podršku. Pre toga, iranska televizija je incident pripisala brodu za podršku koji se zadržao preblizu naznačenom cilju.

Međutim, na kraju video snimka vojske spominje se da bi incident mogao biti rezultat i "elektronskog ratovanja od strane neprijatelja". Neprijatelj obično znači Amerika, ali se na video snimku ne predstavlja nijedan dokaz koji bi potkrepio njihovu tvrdnju.

Islamska republika često optužuje "neprijatelje" za svoje nesreće ili nedostatke. Na početku krize koronavirusa, visoki zvaničnici, uključujući vrhovnog vođu Ajataolaha Homeinija, nagoveštavali su da je "neprijatelj" smrtonosni virus dizajnirao posebno za napad na Irance.

Bivši mornarički oficir takođe je napisao u iranskim novinama "Arman" da je "Konarak" prema njegovim informacijama ušao u područje ciljanja bez davanja signala.

"Konarak" je proizvela Holandija, a carska vlada ga je kupila pre revolucije 1979. godine. Obično ima 20 članova posade i nije jasno zašto je u trenutku tragedije na njemu bilo najmanje 34 mornara.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17