• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

30.07.2020

22:17

ŠTA SE OVO DEŠAVA?! BELORUSKI SPECIJALCI UHAPSILI 32 VAGNEROVCA! Da li to Putin ruši Lukašenka?! MOSKVA  TVRDI, SVE JE IZMIŠLJOTIONA!

Vesti

ŠTA SE OVO DEŠAVA?! BELORUSKI SPECIJALCI UHAPSILI 32 VAGNEROVCA! Da li to Putin ruši Lukašenka?! MOSKVA TVRDI, SVE JE IZMIŠLJOTIONA!

Podeli vest

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao je izmišljotinama tvrdnje da nekakve ruske organizacije organizuju i šalju ljude da bi destabilizovali situaciju u Belorusiji

Ova izjava je komentar Kremlja na hapšenje 32 člana ruske privatne vojne kompanije „Vagner" koji su u sredu privedeni u blizini Minska u jednom sanatorijumu.

U Kremlju kažu da nemaju potpunu informaciju iz Minska jer iz onog što je objavljeno ne vidi se šta su to nezakonito učinili uhapšeni građani Rusije.

Istražni organi Belorusije pokrenuli su krivični postupak protiv uhapšenih i oni se terete da su došli u zemlju zbog izvođenja terorističke akcije, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Belorusije Andrej Ravkov. On dodaje da je u Belorusiju stiglo ukupno oko 200 osoba koji su trebali da podpiruju nerede na protestima uoči predsedničkih izbora 9. avgusta. Ako se dokaže ono zašta se optužuju, mogu iza rešetaka da provede i do 20 godina.

Pre samo par dana predsednik Aleksandar Lukašenko je izjavio da se može očekivati da se uličnim protestima u Belorusiji mogu pridružiti „specijalno obučeni stranci, profesionalni vojni banditi koji zarađuju na provokacijama u raznim zemljama".

AMERIČKI SEKRETAR ODBRANE MARK ESPER: TREBA IZBEĆI MIR U EVROPI! Da li je ovo lapsus, ili jasna poruka pre svega Nemačkoj?!

U Savetu federacije Rusije kažu da Moskva nema planove za destabilizaciju situacije u Belorusiji. Senator Vladimir Džabarov kaže da su odnosi između dve zemlje dobri i da zajedno rade na stvaranju zajedničke države.

Poslanik Dume Leonid Kalašnjikov nazvao je hapšenje 32 građanina Rusije „nesporazumom" jer je Rusija uvek podržavala Aleksandra Lukašenka.

U ruskim medijima se tvrdi da su „Vagnerovi" vojnici bili u tranzitu i da su krenuli u jednu od afričkih zemalja. Kao dokaz za to navodi se da je pronađen novac i kartice za mobilne telefone jedne od arapskih zemalja.

Ako je suditi po opisu ponašanja uhapšenih, čini se da se oni nisu ni potrudili da ne "upadaju u oči". Njihovo ponašanje bilo je "neuobičajeno za ruske turiste", jer nisu pili i njihova "uniformisana odeća u vojničkom stilu" privukla je pažnju.

RUSIJA SE HITNO OGLASILA ZBOG SRBIJE, AMERIKA KRŠI REZOLUCIJU SB UN 1244! Moskva i prijatelji Srba neće dozvoliti destabilizaciju regiona!

Analitičari kažu da bi Lukašenku bilo praktično nemoguće da ne zna za Vagnerove plaćenike.

- Lukašenko je, naravno, bio svestan zašto su Vagnerovi borci bili u Minsku i gde su krenuli - napisao je vojni dopisnik Semjon Pegov.

Beloruski politolog Valerij Karbalevič rekao je za Republiku da su beloruske vlasti možda privele Vagnerove borce da "zastraše javnost" i spreče masovne proteste na dan izbora.

Rekao je da su najverovatnija dva scenarija - Ili su borci zaista bili negde u tranzitu, ili je „Moskva čak učestvuje u ovoj igri".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Pucaju u Srbe, prebijaju našu decu... Petković: Kriminalizacijom severa KiM, Kurti opravdava nasilje nad srpskim narodom
Politika

Pucaju u Srbe, prebijaju našu decu... Petković: Kriminalizacijom severa KiM, Kurti opravdava nasilje nad srpskim narodom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uporno pokušava da, kriminalizujući sever KiM, nađe opravdanje za fizičko i pravno nasilje koje sprovodi nad srpskim narodom, previđajući namerno da je i po zvaničnim statistikama koje je vodila policija u Prištini sever KiM bio najbezbedniji deo pokrajine.

07.05.2024

10:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija