• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

09.09.2020

16:29

RASKOMADAO NOVINARKU U PODMORNICI! Danski izumitelj prvi put priznao ubistvo

Vesti

RASKOMADAO NOVINARKU U PODMORNICI! Danski izumitelj prvi put priznao ubistvo

Podeli vest

Piter Medsen (49), koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva švedske novinarke Kim Val u podmornici, prvi put je priznao zločin u dokumentarcu emitovanom u sredu, 9. septembra

Danski izumitelj, koji je intervjuisan telefonom, odgovorio je sa "da" kada ga je novinar upitao da li je ubio 30-godišnju ženu koja ga je intervjuisala u avgustu 2017. godine, prenose mediji.

Postoji samo jedan krivac i to sam ja. Osim 10. avgusta 2017. godine, nikada nikome nisam uradio ništa - rekao je u dokumentarcu.

Tokom suđenja Medsen je tvrdio da je smrt novinarke u podmornici bio nesrećni slučaj, ali je priznao da je raskomadao njeno telo i bacio delove u more.

Da podsetimo, Medsen je u aprilu 2018. godine osuđen na doživotni zatvor za ubistvo švedske novinarke Kim Val u podmornici vlastite proizvodnje 2017. godine. Medsen je tada odlučio da se neće žaliti Vrhovnom sudu na presudu, čime je ona postala konačna.

Foto: Printscreen You Tube

Taj slučaj, jedinstven u danskim pravosudnim analima, privukao je neviđenu medijsku pažnju u zemlji.

Medsen, izumitelj podmornica i raketa koji se svim snagama trudio da dokaže da se radi o smrti nesrećnim slučajem, pokušao je da dobije smanjenje izrečene kazne, ali nije uložio žalbu na presudu koja mu je izrečena na prvoj instanci.

Medsen je isplovio svojom podmornicom s Kim Val, koja je pisala reportažu o njemu, 10. avgusta 2017. godine.

Njen partner je prijavio da je nestala, a raskomadano telo kasnije je izvučeno iz mora.

Patolozi misle da je ona "verovatno" umrla od gušenja, nakon što je zlostavljana, ali uzrok smrti nisu mogli da utvrde sigurno zbog tela koje je bilo u fazi raspadanja.

Do sada je emitovana samo prva epizoda serijala koji je zasnovan na više od 20 sati snimljenog telefonskog razgovora između novinara i Medsena, bez njegovog znanja.

Kasnije je dao dozvolu novinaru da iskoristi zapise za dokumentarac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17