• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.10.2020

07:46 >> 08:45

PLJUŠTALE OPTUŽBE, TRAMP I BAJDEN NA POSLEDNJOJ DEBATI PRED IZBORE! Žestoke rasprave o gorućim temama, Tramp dominantniji, čak ga je i CNN POHVALIO!

Vesti

PLJUŠTALE OPTUŽBE, TRAMP I BAJDEN NA POSLEDNJOJ DEBATI PRED IZBORE! Žestoke rasprave o gorućim temama, Tramp dominantniji, čak ga je i CNN POHVALIO!

Podeli vest

Kandidati za predsednika SAD Donald Tramop i Džo Bajden održali su u četvrtak uveče poslednju debatu pred predsedničke izbore, a glavne teme bile su borba protiv korona virusa, imigracija, kriminal i porez

Bivši američki potpredsednik i kandidat demokrata Bajden ponovio je zamerke Trampu o odgovoru na pandemiju korona virusa, navodeći da svako ko je dozvolio da umre više od 220.000 ljudi ne bi trebalo da bude predsednik.

Istovremeno, Bajden je upozorio da dolazi mračna zima, kada se radi o pandemiji.

Sa druge strane aktuelni predsednik Tramp i kandidat republikanaca optužio je Bajdena da će zatvoriti zemlju ukoliko postane predsednik.

"Staviće zemlju u karantin ukoliko i jedna osoba u našoj masivnoj birokratiji kaže da je zatvori", rekao je Tramp, prenosi Glas Amerike.

Dvojica kandidata, oba u sedamdesetim godinama, nisu se čuli tokom uvodnih izlaganja protivkandidata, pre svega jer im je nezavisna Komisija za predsedničke rasprave naizmeničko isključivala mikrofone kako ne bi prekidali jedan drugog, što je bilo potpuno drugačije u odnosu na drugu debatu kada su jedan drugom upadali u reč.

Foto: APphoto

 



Dvojica kandidata vodila su oštru polemiku i oko imigracione politike, pri čemu je Bajden osudio politiku razdvajanja porodica i nabedio Trampa da postavlja kaveze na granici sa Meksikom.

Tramp je odgovorio da administracija planira da opet spoji porodice ali na legalan način, kao i da karteli zloupotrebljavaju decu kako bi ilegalno ušli u zemlju, prenosi CNN.

Inače, prva reakcija na CNN-u je bila da predsednik nije ličio na sebe, da je bio smiren i da je uspeo da istakne dobre argumente protiv Bajdena. Ipak, novinar je rekao da je Tramp "lagao kao Pinokio".

Tokom debate Bajden je ponovio optužbe na Trampov račun da ne plaća porez, na šta je on odgovorio da je platio milione i milione poreza.

Kada se radi o navodnim pokušajima Irana i Rusije da se mešaju u predsedničke izbore, Bajden je kazao da će se obračunti sa njima dok je Tramp samo kratko odgovorio da je upoznat sa tim.

Sukobili su se i oko politike prema Afroamerikancima, na šta je Tramp rekao da je on poslednja osoba koju bi trebalo nabediti za rasizam.

Oni su tokom debate raspravljali i o drugim temama poput Kine, zdravstvenog sistema, ekonomiji, klimatskim promenama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17