• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.11.2020

08:26

NASTAVLJEN PRITISAK NA TRAMPOVE ADVOKATE! Još troje pravnika izlazi iz tužbe u Pensilvaniji!

Vesti

NASTAVLJEN PRITISAK NA TRAMPOVE ADVOKATE! Još troje pravnika izlazi iz tužbe u Pensilvaniji!

Podeli vest

Još troje advokata koja zastupaju kampanju američkog predsednika Donalda Trampa zatražilo je povlačenje iz njegove tužbe kojom se osporavaju rezultati američkih izbora u Pensilvaniji, uzdrmavši njegov pravni tim uoči velike sudske rasprave.

Advokati Linda Kerns, Džon Skot i Daglas Brajan Hjuz podneli su zahtev sudu u ponedeljak, navodeći da je Trampova kampanja pristala na njihovo povlačenje, prenosi Rojters.

Sud je kasnije odobrio povlečenje Skota i Hjuza, ali ne i Kerns.

Džena Ellis, pravna savetnica u kampanji, rekla je da je promena rutinska.

- Predsednik je u subotu saopštio da je kako je od Rudija Ðulijanija zatražio da vodi nacionalni pravni tim, zajedno s lokalnim savetnikom. Naša zamena lokalnog advokata je u skladu s rutinskim upravljanjem složenim parnicama - izjavila je Elis.

Ona nije navela razloge zamene, koja je usledila nekoliko dana nakon što se i ugledna advokatska kompanija Porter Wright Morris & Arthur povukla iz slučaja.

U sudskom spisu u četvrtak advokati tog društva naveli su kako su se Linda Kerns, jedna od troje advokata koji se odlučili da se povuku, napisala je u sudskom spisu da se suočila s mnoštvom uznemiravajućih i-mailova i telefonskih poruka zbog svog rada za Trampovu kampanju.

Savezni sudija u Vilijamsportu saslušaće danas argumente u tužbi Trampove kampanje, podnetoj 9. novembra, kojom se traži da bude zaustavljeno potvrđivanje Džoa Bajdena za pobednika na predsedničkim izborima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17