• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.01.2021

11:09

PENTAGON RASKLAPA RUSKI "PANCIR-S1"! Amerikanci u tajnoj misiji prebacili ruski PVO sistem iz Libije u nemački "Ramštajn"! /FOTO/

Vesti

PENTAGON RASKLAPA RUSKI "PANCIR-S1"! Amerikanci u tajnoj misiji prebacili ruski PVO sistem iz Libije u nemački "Ramštajn"! /FOTO/

Podeli vest

Otkrivena tajna vojna operacija prebacivanja ruskog mobilnog protivavionskog raketnog sistema Pancir-S1 iz Libije

Ruski PVO sistem "Pancir-S1" zarobljen je netaknut na libijskom ratištu, a u tajnoj misiji, američke snage su ga prebacile u vojnu bazu "Ramštajn" u Nemačkoj.

Američka vojska i njeni atlantski partneri, kao i vlada u Libiji koju podržava Zapad, zajednički su organizovali tajnu operaciju za transport sistema. Ruski "Paincir-S1" može da obara civilne i vojne avione, te su se navodno Amerikanci "zabrinuli" da bi sistem mogao pasti u ruke militanata ili krijumčara oružja.

 

 

Prema navodima američkih medija, vojno-transportni avion "C-17 Globemaster III" je prebacio PVO sistem do Nemačke. Vojni stručnjaci Pentagona trebalo bi da detaljno prouče karakteristike ruskog sistema.

 

 

Nije poznato koji je tačno model "Pancir-S1" pronađen. Haftarova libijska nacionalna armija (LNA) dobila je veći broj ovih sistema preko Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), koji su kupili posebnu verziju koja koristi šasiju kamiona "MAN 8Ks" nemačke proizvodnje.

Slike koje su se pojavile prošle godine na primerima standardnog ruskog tipa koji koristi šasiju kamiona 8k8 KAMAZ-6560, a takođe je i primarna izvozna konfiguracija, u službi LNA.

 

 

U izveštaju se ne navodi gde je tačno u početku zarobljen "Pancir-S1" koji je naknadno predat američkoj vojsci, ali se navodi da su ga snage koje su se uskladile sa GNA preuzele "nakon što je vazdušna baza pregažena u kontranapadu".

U tom napadu je najmanje osam "Pancir-S1s" navodno uništeno ili zarobljeno dok su snage GNA, koje podržavaju Turci, razbile LNA i proterale ih na istok zemlje u maju prošle godine.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Perica

pre 3 godine

Ja ću da vam kažem! Nećete ništa da saznate!

SRB

pre 3 godine

O KLINTONE!!! O SOTONO!!! O MAGARCU NAD MAGARCIMA!!! DA LI MI VIDIŠ KARU NA RADARU!!!

Igor

pre 3 godine

Ja sam cuo da su Rusi u nevidjenoj panici zbog ovoga!

Tri Tacke

pre 3 godine

Naravno da ništa neće otkriti. Mi smo 1999-te imali izuzetno efikasne i jeftine sisteme napravljene od čistog kompozita, zli jezici tvrde da su to šper ploče, ali su zaista odradili posao savršeno. I njih da su se Ameri dočepali - ništa pametno ne bi saznali. Zato se Rusi i ne nerviraju. Karabah je sve otkrio, dalje nema šta da se otkriva. Funkcionalne makete oko kojih se glumata nekakva sila. Ko je imao priliku da vidi u letu francuski i ruski helikopter koje je Srbija kupila, bilo bi mu sve jasno: francuski je skoro bešuman, dok ruski najavljuje 10 kilometara okolo da će isporučiti trupe, tako da zvučne baterije mogu na vreme da nešteluju haubice. Uz to je ruski Mi-17 bio značajno skuplji, jer navodno nosi 3 puta više vojnika, doduše spakovanih kao sardine, ili GSP butnike u špicu! Jedino HIND valja, i to ako ima softver za dinamicku nestabilnost. Onaj HIND oboren u Jermeniji 3.5km daleko od vojne baze je primer nabeđenog maketarstva: leti raketa, i to dobrih 4 sekunde ka HIND-u koji prati mirotvorački konvoj koji treba da uđe u Karabah, ništa mamci, ništa manevar izbegavanja, ništa iskakanje, ništa President-S svemogući zaštitni sistem, ništa falang zaštita... i boom, prsao kao porcelanska šoljica!!! Posle koristili Mi-17 koji nije oklopljen, ali ima mnogo bolju preglednost - dve baćuške dvogledima paze na rakete! Toliko o tim svemogućim zaštitnim sistemima. Ko god je imao Ladu i ne pije, ne može se prevariti ovim pričama. Činjenice: 30 pancira je uništeno u Siriji i Libiji, 8 sistema S-300 je uništeno u Nagornom Karabahu. Svrha oružja je da čuva zemlju, a ne da se njima paradira - to se može i maketama. To znaju i Rusi, ne bi izmislili teleportiranje stećaka da je drugačije! Kao, ako možemo metalne stećke, možemo i nešto više, možda atomsku bombu, a možda i srednji prst. Ono što svakako mogu je da nama prodaju gas za 600$ za hiljadu kubika, isti onaj koji Nemcima prodaju za 70$ za istu količinu. Mogu da nas nateraju da se zadužimo na Zapadu i da te pare prosledimo njima! Ko ništa nije shvatio iz Nagornog Karabaha, taj je ili lud ili maliciozan... Tramp jedva progurao genocid nad Hrišćanima, tj. Jermenima u senatu, pa kako su prošli Jermeni, kako je prošao Tramp!? I šta su Rusi uradili!? "Teleportovali" stećke!!! Toliko! P. S. Kako možete stalno ovako nekritički da hvalite Ruse!? Razumem da Vas oni plaćaju, ali ljudi, imate li Vi kičme i bar malo patriotskog osećanja!? Niste valjda svi od preko Drine i Đetine!? A!? A!? A!?

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17