• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

11.06.2020

12:41

Od ove godine tenis u srpskim školama (Video)

Podkast

Od ove godine tenis u srpskim školama (Video)

Podeli vest

Dvadesetak osnovnih škola u Srbiji već je ušlo u projekat da učenici, potpuno besplatno, u okviru vannastavnih aktivnosti nauče da igraju tenis. Da bi ovaj projekat zaživeo prethodi mu realizacija jednosmenskog rada u školama, rekao je za agenciju RINA ministar prosvete Mladen Šarčević prilikom današnje posete Čačku

-Jednosmenski rad omogućava deci da od pola jedan do pet, pa i duže imaju slobodno vreme za sport i da potpuno besplatno, nakon sporazuma potpisanim sa sportskim savezima, treniraju neki od sportova. Sa Džudo savezom Srbije prvo smo potpisali sporazum, na početku je bilo devet škola, a sada 50, zatim sa košarkaškim, odbojkaškim, plivačkim i atletskim, a među prvima je bio Teniski savez-, rekao je Šarčević i dodao da je Teniski savez odmah započeo selekciju dece i treninge.

Prema njegovim rečima tenis treba da postane nacionalni sport iako je skup, na neki način je i investicija. -Školski sistem može to da podrži tako što nudi prostor, a i profesori fizičkog vaspitanja biće uključeni i plaćeni za drugi deo dana rada kada su predviđeni treninzi. Za sada Teneski savez je jedini koji snosi troškove-, kazao je Šarčević za agenciju RINA i dodao da će savez obezbediti svu neophodnu opremu poput teniskih mreže, reketa i loptica.

-Ima škola gde smo se bazirali na plivanje i vaterpolo. Trenutno se rade četiri velika bazena, a politika Aleksandra Vučića je gde god postoji veliki plac, a planira se bazen, da bude u školskom ambijentu. Deca sa treninzima završavaju do 17 sati, onda je prostor slobodan za građanstvo. Time bazični sportovi, poput plivanja, atletike i gimnastike dobijaju na značaju. Dobijamo sportsku naciju i omogućavamo da se svako dete svaki dan bavi sportom-, ističe Šarčević i dodajući da ove godine 204 škole rade u ovom projektu, a za sledeću godinu se spremaju 262 osnovne i 80 srednjih škola.

Ministar prosvete osvrnuo se i na dogovor Vlade RS i Fondacije Novak Đoković koji podrazumeva saradnju u oblasti unapređelja sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji i realizaciji projekta inkluzivnog predškolskog obrazovanja i vaspitanja. Da sva deca od tri godine, mogu da provedu barem četiri sata u vrtićima i da se obrazuju.

BONUS VIDEO:

NESTOROVIĆEV NOVI BISER! Ponovo čitamo o ubistvima kao u dobra stara vremena

Otvoren naučno-tehnološki park u Nišu (Video)

(VIDEO) BRAĆO, HVALA VAM ZA SVE! Brnabić i Čen Bo ispratile kineske lekare iz Srbije!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17