• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.06.2023

14:46

Izvršitelj im preti, a ni krivi ni dužni! Od iseljenja strepi 13 porodica sa Vračara (VIDEO)

printscreen

Live TV

Izvršitelj im preti, a ni krivi ni dužni! Od iseljenja strepi 13 porodica sa Vračara (VIDEO)

Podeli vest

U Južnom bulevaru boj 90 na Vračaru 13 porodica strepi od izbacivanja iz stanova koji su uredno platili. Izvršenje koje je trebalo da bude sprovedeno u četvrtak za sada je odloženo.

Prema rečima suinvestitora, a ujedno i stanara ovog stambenog objekta Slobodana Premovića pitanje je dana kada će im izvršiteljka Svetlana Manić ponovo zakucati na vrata. 

- Slučajno smo 2013. godine doznali da nam je na zgradu uspostavljena hipoteka. Falsifikovane su nam lične karte, punomoćja na osnovu čega je podignut kredit od 1.250.000 evra - rekao je za Premović za Informer TV.

Naime, Premović je od opštine Vračar otkupio parcelu i zajedno sa vlasnikom susednog zemljišta započeo zidanje zgrade. U to su uključili izvođača radova koji je bez njihovog znanja predao posao preduzeću Geon, a koje je na osnovu, kako tvrdi Premović, falsifikovane založne izjave podiglo pomenuti kredit kod banke. Međutim ova firma je otišla u stečaj, te je banka prodala specijalizovanoj firmi to potraživanje.

- Banka je to sporno potraživanje prodala preduzeću Eonmatrix, koje je nakon našeg prigovora odustalo od izvršenja, ali je onda od njih taj dug za 60.000 evra otkupio izvesni Mako Mihaljčić po čijem nalogu sada hoće da nas isele iz zgrade - tvrdi Premović.

 

 

 

Izvršenje se sprovodi uprkos pravosnažnoj presudi Privrednog suda da pomenuta firma nema imovinu u ovoj zgradi. 

- Sud je tu presudu ignorisao. Proces je u toku za utvrđivanje falsifikata i ništavost - rekao je naš sagovornik.

Advokat jednog od stanara Đorđe Vasojević pojasnio je da je već tri puta "presuđena stvar u korist stanara", te da sud nije trebalo ni da vodi postupak, na osnovu već presuđene stvari.

- Sad je iskazan prigovor na zadnju presudu gde se čeka odluka suda i izvršitelj je samo trebalo da obustavi postupak do konačne odluke suda ili privremene mere. Ako bi sud odlučio u korist, u ovom slučaju poverioca onda nastavlja izvršenje, ako donese presudu u korist stanara, ona obustavlja izvršenje - kazao je Vasojević.

Sa njim se slaže i sagovornik Informer TV Dragoslav Cukavac koji kaže da je jedino pravično da se izvršenje obustavi do završetka svih sudskih procesa koji se vode u ovom slučaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15