• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer

28.07.2023

11:11

Lalatovićev izveštaj iz Ukrajine: Ne plašim se rata, prošao sam to u Srbiji

Starsportphoto

Live TV

Lalatovićev izveštaj iz Ukrajine: Ne plašim se rata, prošao sam to u Srbiji

Podeli vest

Bombe i rakete u Ukrajini ne mogu da me uplaše, jer sam ja to sve preživeo u mojoj Srbiji, poručio je za Informer trener fudbalera Zorje Nenad Lalatović.

Srpski stručnjak jedan je od malobrojnih ljudi koji se odlučio da ode da radi u Ukrajinu, u trenutku kada u toj zemlji bukti rat. Svakodnevne sirene za opasnost, odlasci u skloništa i strah da ne zaluta neka raketa, sastavni su deo života u državi na istoku Evrope.

Međutim, Lalatovića to ne plaši, jer kaže da je sve prošao 1999. godine, kada je NATO bombardovao Srbiju. Prema njegovim rečima, prestao je da ide u sklonište.

- Javljam se iz ukrajinskog grada Lavova. Svakodnevno preleću rakete, ali vojska ih uspešno obara. Video sam jednu kako je krstarila nebom, ali ne znam gde je završila. Navikao sam, prvi put sam otišao u sklonište, posle više nisam. Pa prošao sam sve 1999. godine, kada su bombardovali našu Srbiju i Beograd. Nije mi ovo ništa novo. Zahvalan sam i ukrajinskoj vojsci što nas čuva -. poručio je Lalatović.

Iskusni stručnjak je kao igrač živeo nešto manje od četiri godine u Ukrajini i maštao je tamo da se vrati. Ističe da nije jedini koji se odlučio da ode u zemlju u kojoj su ratni sukobi.

- Prihvatili su me sjajno. Moram da kažem da ovde ima trenera stranaca. Doveli smo i mi sada jednog igrača iz Brazila. Svi dolazimo da se bavimo sportom. Voleo bih da se ovo što pre završi, jer ukrajinski narod prolazi kroz patnju. Narvno da je svakom čudno kad neko dođe u zemlju u sred rata - jasan je srpski trener.

Foto: Printscreen

 

Ukrajinsko prvenstvo igraće se bez prisustva publike, ali Lalatovićeva Zorja učestvuje i u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Ligu konferencija je već obezbedio, pa ako ipak ne prođe u viši rang, voleo bi da se sretne sa Partizanom. 

- Čestitam Crvenoj zvezdi. Pobedila je sa 5:0 Fiorentinu, prvo poluvreme je bilo iz snova. Terzić je rekao da u Ligi šampiona igraju mašine, a ja bih rekao da je i Zvezda mašina. Želim joj da prezimi u elitnom takmičenju. Puno sreće i TSC-u i Čukaričkom, ali i Partizanu, iako "grobari" misle da ja to ne bih nikad rekao. Igor Duljaj je moj veliki prijatelj i voleo bih da se sretnem sa crno-belima u grupnoj fazi Lige konferencija. Naravno, pored Zvezde, mojoj drugoj majci Vojvodini od sveg srca želim da prođe APOEL i napravi dobar rezultat u Evropi, ali i da osvoji makar Kup Srbije. Znam da to mogu, jer klub na čelu sa predsednikom Zbiljićem odlično radi, a navijači i Novi Sad zaslužuje da se raduju. Navijaću za njih - zaključio je Lalatović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija