• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.07.2023

08:31

Otac iz pakla je sadista! Devojčica je nestala na nekoliko godina! (VIDEO)

Informer

Live TV

Otac iz pakla je sadista! Devojčica je nestala na nekoliko godina! (VIDEO)

Podeli vest

Advokat Andrija Magdelinić, psihoterapeut Biljana Ćulafić, novinar Milan Stojadinović i novinarka Branka Lazić u gostovanju na Informer TV govorili su o suđenju ocu iz pakla koji je osmogodišnju ćerku 15 meseci držao zarobljenu u iznajmljenom stanu u Mirijevu, bez hrane, vode i adekvatne brige.

- Suđenje je trebalo da počne juče u 12 časova, ali posle 5 do 10 minuta je završeno. Tada su pitali da je došao branilac Uroša P., ali niko se nije odazvao. Onda smo saznali da je njegov advokat uzeo godišnji odmor i da je zbog toga odloženo suđenje - rekla je novinarka Branka Lazić.

Advokat Andrija Magdelinić ističe da je potpuno legalno da advokat uzme godišnji odmor tokom sudskog postupka.

- Zakon dozvoljava da advokat uzme godišnji odmor, ali da li je to profesionalno to je druga priča - ističe advokat.

Novinar Informera Milan Stojadinović bio je u Mirijevu i  obavio je razgovor sa komšijama koje su navele da su pre tri godine zvali policiju zbog sumnje da se devojčica nalazi sama u stanu.

- Ovaj čovek je svoje dete držao zaključano u stanu u Mirijevu. Niko od komšija nije video dete sigurno dve, tri godine. Pričao sam sa komšijama, koje su rekle da se dete čulo samo povremeno. Majka devojčice i otac iz pakla su se upoznali na lečenju od bolesti zavisnosti, i to je jedna teška priča. Mene interesuje kako niko nije reagovao tri godine? Ocu je dodeljena devojčica jer je jedan period bio "čist". U jednom momentu, 2020.godine, komšije su zvale policiju i rekli da se čuje da dete plače. Međutim, kada je došla policija, devojčica se ućutala, i policija nije smela da uđe. Devojčica je na nekoliko godina faktički nestala! Moram da napomenem da je ona sada dobro - rekao je novinar Stojadinović.

Foto: Zoran Sinko

 

Psihoterapeut Biljana Ćulafić kaže da postoji šansa za psihičku promenu devojčice, kao i da postoji nada za zdravo i srećno detinjstvo.

- Posledice devojčice će biti velike. Ona se tresla sigurno, i bila uplašena kada je policija došla. Verovatno će devojčica tokom života imati razvijeno nepoverenje. Ljudi koji dožive izdaju bliskih ljudi, posle u životu budu jako nepoverljivi. Moguće je i da se takve osobe podređuju ljudima u životu, jer misle da je to jedini način da prežive. Takođe, deca imaju kapacitet za promenu mnogo veći nego odrasle osobe. Trauma nastaje u odnosu sa drugim ljudima, ali se na taj način i isceljuje! Zato je bitno da se zna da može doći do promene  - kaže psihoterapeut.

Ćulafić dodaje da dete ima potrebu za roditeljima, pogotvo za osobama pored kojih će se osećati zaštićeno.

- Dete ima potrebu da se vezuje, da ima nekog zaštitnika pored sebe. Kada je ona nazvala nepoznatu ženu, koja je ležala sa svojim detetom u istoj sobi u bolnici, majkom to znači da je njoj potrebna osoba koja će je štititi - kaže psihoterapeut i dodaje:

- Ovde je reč o sadisti, on je ostavio njegovu sliku gde se smeje kod kade, da devojčica gleda svakog dana njegov lik, a da pritom joj ne da hranu, onda je on definitivno sadista! 

Foto: Zoran Sinko

 

Novinar Stojadinović razgovarao je sa majkom zarobljene devojčice koja je nakon hapšenja oca iz pakla promenila svoj iskaz. 

- Majka devojčice rekla je da je on divan otac, i da on brine o njihovom detetu. Napomenula je da je svoje dete videla preko interneta. Na pitanje zašto ne ide u školu, istakla je da ne treba da ide. To je sve bilo pre nego što je Uroš uhapšen, a nakon hapšenja je totalno promenila iskaz. Moram da napomenem da su oba roditelja devojčice nasilni. Dete je samo jedan period života bila u dobrom stanju i to kada je Uroševa majka bila u Srbiji, čim je ona otišla završio se taj period -  rekao je novinar Informera.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija