• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

18.08.2023

17:00

Klapa Bane Vidaković - Glumci su fah idioti! Neću u penziju, umreću na sceni kao Manda! (VIDEO)

Informer

Live TV

Klapa Bane Vidaković - Glumci su fah idioti! Neću u penziju, umreću na sceni kao Manda! (VIDEO)

Podeli vest

"Posao mi je beg od stvarnosti, koja i nije baš tako lepa. Pogledajte kakav svet ostavljamo mlađim generacijama. U penziju neću otići, ne znam ni šta bih radio tada", ispričao je između ostalog glumac Bane Vidaković u emisiji "Klapa".

Glumci misle da su obrazovani jer čitaju mnogo tekstova, a zapravo su fah idioti, kaže Bane Vidaković! Poznati glumac bio je u petak gost emisije "Klapa" na Informer TV i ispričao mnoge interesantne stvari iz života i karijere.

- Glumci često misle da su obrazovani jer zbog uloga mnogo čitaju. Mi smo zapravo fah idioti jer čitamo samo dramske tekstove. Jedan od najobrazovanijih glumaca koje sam upoznao bio je Pavle Vuisić. S njim je moglo da se razgovara o svemu. Bio je obrazovan i pametan čovek, a izgledao je kao kamiondžija. Sećam se, kad smo snimali kultnu seriju "Kamiondžije", proveo sam s njim dve večeri u kafani, a teme su nam bile od astrofizike do Modiljanija - ispričao je Bane, a zatim se osvrnuo na snimanje pomenute serije:

Foto: printscreen

Pavle Vuisić

- Miodrag Petrović Čkalja je bio prava prznica, burno je reagovao na svaku sitnicu i nije hteo da se druži sa kolegama. Jedini je na setu imao svoju prikolicu u kojoj se odmarao. Pavle je često znao da ga zeza, na šta bi se Čkalja ljutio i ostajao satima zaključan u prikolici, pa bi snimanje kasnilo.

Bane je otkrio i da nikada nije želeo da postane glumac!

- Hteo sam da budem muzičar, rok gitarista, a ne glumac. Na to me je nagovorio Boris Komnenić. U mladosti smo bili veliki prijatelji i stalno sam ga smarao pitanjima šta da studiram. Boris je tada već bio na drugoj godini Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i rekao mi je da upišem glumu samo da bi me skinuo s vrata. Mislio sam da će na prijemnom biti lako, ali me je odjednom uhvatila trema, osušio mi se jezik i jedva sam nešto izmucao. Nisu me primili te godine, ali uspeo sam sledeće, kod profesora Predraga Bajčetića - kazao je Vidaković i dodao da se nije pokajao što je krenuo tim putem:

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Bane Vidaković

- Posao mi je beg od stvarnosti, koja i nije baš tako lepa. Pogledajte kakav svet ostavljamo mlađim generacijama. U penziju neću otići, ne znam ni šta bih radio tada. Glumci ne idu u penziju, već umiru na sceni kao Milorad Mandić Manda.

Vidaković već neko vreme kuburi sa kilogramima, pa ga koleginica Sandra Bugarski stalno tera da smrša.

- Kaže da bi mi sve bilo lakše kada bih oslabio 10 ili 15 kilograma. Svaki put joj odgovorim: "Sandra, ti ne shvataš kome pričaš. Ja sam hedonista." Kada smo nedavno imali predstavu u Crnoj Gori, naterala me je da šetam od stana do pozorišta i stvarno su se videli rezultati - ispričao je glumac.

Od 'Kursadžija' sam
uzimao 1.000E za veče

Bane Vidaković je od predstave "Kursadžije" zarađivao i po 1.000 evra za jedno veče:
- Nisam ni slutio da je moć televizije toliko velika i da smo popularni u celom regionu. Kada smo krenuli da radimo predstavu "Kursadžije" u zemljama bivše Jugoslavije, interesovanje je bilo neverovatno. Već za drugo gostovanje koje smo imali u Zvorniku u Hali sportova prodato je 1.680 karata i svako od nas je stavio po 1.000 evra u džep. Od zarađenih para sam vratio dugove, kupio kola i još mnogo toga.

 

Pogledajte celu emisiju u videu na kraju teksta:

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija