• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2023

09:12

Srbija nikada neće priznati lažnu državu Kosovo! Spasić: Kurti nije ispoštovao nijedan dogovor! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Srbija nikada neće priznati lažnu državu Kosovo! Spasić: Kurti nije ispoštovao nijedan dogovor! (VIDEO)

Podeli vest

Gosti u novom Info jutru bili dr Stanislav Sretenović i predsednik Centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku Zoran Spasić i oni su razgovarali o dijalogu Vučića sa Kurtijem, kao i nemačko-francuskom predlogu o rešavanju situacije na Kosovu i Metohiji.

Zoran Spasić predsednik Centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku navodi da Srbija ispunjava sve dogovore i stavke iz svih sporazuma, ali da nema nastavka dijaloga bez formiranja ZSO, jer Kurtijeva strana ne želi da poštuje dogovor i nijedan sporazum koji je potpisan.

- Nema nastavka dijaloga bez formiranja ZSO i poštovanja Briselskog sporazuma koji je potpisan pre 10 godina. U dijalozima predsednik Vučić i Srbija je za mir, dok Kurti želi da protera Srbe i pravi nerede i ne želi nastavak dijaloga. Mi ispunjavamo sve dogovore i stavke iz svih sporazuma, dok Kurtijeva strana ne želi da poštuje dogovor i nijedan sporazum koji je potpisan - rekao je Spasić.

Foto: Zoran Sinko

Stanislav Sretenović i Zoran Spasić

Dr Stanislav Sretenović iz Instituta za savremenu istoriju ističe da pojedini evropski predstavnici gube svoj kredibilitet podrškom nelegitimnih izbora koje je sproveo Kurti. Nemačko-francuski predlog ne može da se potpiše, jer se Srbija nikada neće odreći Kosova i Metohije.

Nemci i Francuzi su jedni od pokretača EU, ali je u ovom trenutku njihova međusobna diplomatija na niskom nivou. Ne radi se samo o problemu Srbije sa svojom južnom pokrajinom, već je ovo šira slika gde je cela Evropa na neki način umešana, kao neko veliko igralište. Pojedini evropski predstavnici gube svoj kredibilitet podrškom izborima koje je sproveo Kurti, a koji uopšte nisu bili legitimni. Nemci i Francuzi su nam ponudili Nemačko-francuski predlog u kome se traži priznanje tzv. Kosova. Ovaj predlog ne može da se potpiše jer se Srbija nikada neće odreći Kosova i Metohije - kazao je Sretenović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija