• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2023

09:24

Nove dopune zakona o stanovanju! Vesić: Od 15. septembra nelegalni objekti dobijaju struju i vodu! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Nove dopune zakona o stanovanju! Vesić: Od 15. septembra nelegalni objekti dobijaju struju i vodu! (VIDEO)

Podeli vest

U novom Info jutru gost je bio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i on je govorio o novoj uredbi za građane za priključenju na struju i vodu, kao i o izmeni zakona o stanovanju ali i o razvoju i izgradnji Srbije.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić navodi da od 15. septembra građani koji živе u nеlеgalnim objеktima moći ćе da sе prijavе za priključеnjе na struju, grеjanjе, vodu i kanalizaciju.

- Vlada Rеpublikе Srbijе usvojila jе Urеdbu koja propisujе načinе, uslovе i postupkе za priključеnjе na еlеktroеnеrgеtsku mrеžu, gasnu mrеžu ili mrеžu daljinskog grеjanja, vodovod i kanalizaciju nеzakonito izgrađеnih objеkata. Građani koji živе u nеlеgalnim objеktima od 15. sеptеmbra moći ćе da sе prijavе za priključеnjе na struju, grеjanjе, vodu i kanalizaciju, ali ovo ne važi za poslovne objekte - rekao je Vesić.

Foto: Zoran Sinko

Goran Vesić

 

Ministar Goran Vesić je istakao i da će postojeći Zakon o stanovanju biti izmenjen i dopunjen sa mnogim pogodnostima za građane, među kojima su i rampe za osobe sa invaliditetom.

Zakon o stanovanju već postoji, ali nije ažuriran i prilagođen i sada ga poboljšavamo. Mnoge pogodnosti biće donete ovim zakonom kao što su: Program osiguranja zajedničkih prostorija, što znači da ako padne fasada sa neke zgrade na auto osiguranje će pokriti to, zatim davanje ovlašćenja ljudima koji žive u zgradi, ali nisu vlasnici da mogu da izvršavaju radove i biće postavljene rampe za osobe sa invaliditetom - kazao je Vesić.

Foto: Zoran Sinko

Goran Vesić

 

Prema rečima našeg ministra Vesića, Aleksandar Vučić želi da ulaže u infrastrukturu i poboljša privredu i da će biti izgrađena saobraćajna infrastruktura u narednom periodu.

- Predsednik Vučić želi da ulaže u infrastrukturu i da izgradi saobraćaj i da poboljša privredu jer nije cilj da svi živimo u Beogradu i Novom Sadu. Pruge, autoputevi i mostovi biće izgrađeni u narednom periodu, kao što su putevi u Vojvodini, mostovi u Novom Sadu i pruga koja će biti u južnoj Srbiji. Beograd Zrenjanin i Novi Sad biće povezani novim autoputem, a autoput "smajli" biće izgrađen od granice sa Rumunijom do granice sa Hrvatskom - saopštio je Vesić.

Čitavo gostovanje ministra Vesića na Informer Tv pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesić: Opozicija imitira Kurtija, pokušava da parlament pretvori u pijacu
Politika

Vesić: Opozicija imitira Kurtija, pokušava da parlament pretvori u pijacu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić ocenio je danas da deo opozicionih poslanika svojim ponašanjem imitira Aljbina Kurtija i pokušava da republički parlament pretvori u pijacu, a da je posebno opasno to što su fizički pokušali da spreče usvajanje rebalansa budžeta kojim se, kako je istakao, omogućava bolji život za sve građane i više investicija.

06.09.2023

19:03

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija