• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2023

09:41

Koljačima OVK nastavljeno suđenje u Hagu, ali bez srpskih svedoka! Anđelković: Sve je namešteno! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Koljačima OVK nastavljeno suđenje u Hagu, ali bez srpskih svedoka! Anđelković: Sve je namešteno! (VIDEO)

Podeli vest

Bez srpskih svedoka biće nastavljeno suđenje u Hagu zločincima OVK koji se terete za ratne zločine na Kosovu i Metohiji, a o tome su govorili u Info jutru novinar i književnik Veselin Dželetović i nekadašnji predsednik izvršnog veća na KiM Zoran Anđelković.

Novinar i književnik Veselin Dželetović ističe da je tragično što nema naših svedoka na suđenju u Hagu i da je ovo suđenje velika farsa jer nema svedoka i sa srpske strane.

Koljači OVK su ubijali i Albance jer su im bili politički protivnici, ali na kraju će ispasti da je došlo do sukoba između šiptara, a ne da su ubijali Srbe. Okupirali su našu zemlju uz pomoć Amerike, kada je ona bila dominantna sila i uspeli su da proglase nezavisnost, ali ih je Srbija kao i mnoge zemlje na svetu, nije priznala. Tragično je što nema naših svedoka na suđenju u Hagu i ovo suđenje je jedna velika farsa jer nema svedoka i sa srpske strane - naveo je Dželetović.

Foto: Zoran Sinko

Veselin Dželetović

 

Nekadašnji predsednik izvršnog veća na KiM Zoran Anđelković navodi da je problem što svedoci u procesu suđenja pripadnicima OVK nisu Srbi i da oni tvrde da je Hašim Tači bio šef OVK iako postoji mogućnost da je tu grupu vodio neko drugi.

- Svedoci koji učestvuju u nastavku suđenja u Hagu postoje, ali je problem što nijedan nije Srbin. Posle bombardovanja Hašim Tači je proterao i likvidirao albanske članove partije, a u Rambujeu OVK je izabrao Hašima Tačija da bude predstavnik lažne države Kosovo u pregovoru sa Beogradu i svedoci tvrde da je Tači bio šef OVK, ali postoji mogućnost da je tu terorističku grupu vodio neko veći - rekao je Anđelković.

Foto: Zoran Sinko

Zoran Anđelković

 

Naš sagovornik tvrdi da je na neki način kosovski sud izmešten u Hag i da je sve namešteno, kao i da sumnja da će im biti izrečena presuda koljačima OVK.

- Smatram da će na kraju presude biti smanjen broj poginulih srpskih civila i biće umanjenje zločina koje je OVK počinio, iako postoje dokazi. Svedoci i osuđenici žele da pred sudom ispadne da je OVK delovao protiv Albanaca, a ne protiv Srba. Praktično na neki način tzv. kosovski sud je izmešten u Hag i sve je namešteno i sumnjam da će biti izrečena presuda koljačima OVK - tvrdio je Anđelković.

Obavezno pogledajte čitavu emisiju u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija