• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2023

09:49

Aljbin Kurti silom pravi "Veliku Albaniju"? Vuković: On je ponosan na to što je bio terorista OVK! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Aljbin Kurti silom pravi "Veliku Albaniju"? Vuković: On je ponosan na to što je bio terorista OVK! (VIDEO)

Podeli vest

Šta možemo da očekujemo od sastanka Vučića i Aljbina Kurtija, kao i šta tzv. kosovski premijer želi da postigne pritiscima na Srbe, razgovarali smo o ovim temama u Info jutru sa Milanom Vuković iz Centra za društvenu stabilnost i političkim analitičarom Markom Šćepanovićem.

Milana Vuković iz Centra za društvenu stabilnost ističe da Kurti nastavlja provokacije i divljanje  i ponaša se u maniru svog idola Volodimira Zelenskog i da predstojeći sastanak Vučića i Kurtija neće doneti ništa pozitivno.

- Mi smo navikli na Kurtijeve provokacije i on je nastavio da se ponaša u maniru svog idola Volodimira Zelenskog i kao i on stavlja se u poziciju žrtve. Kurti misli da može da kaže nekoj velikoj sili da sankcioniše Srbiju zbog nepriznanja lažne države Kosovo, ali Međunarodna zajednica ne reaguje na divljanje Kurtija. Očekuje nas sastanak Kurtija i Vučića u Briselu ni smatram da se tu neće ništa pozitivno dogoditi, ali ne zbog naše već zbog druge strane - kazala je Vuković.

Naša sagovornica dodaje i da je Kurti ponosan što je učestvovao u terorizmu na KIM i da ima plan da pravi tzv. "Veliku Albaniju".

- Aljbin Kurti je ponosan na to što je učestvovao u zločinima OVK na KiM i što je bio jedan od glavnih terorista za vreme sukoba sa Srbima. On sada ima plan da pravi silom tzv. "Veliku Albaniju" i da nastavlja divljanje po Balkanu, jer Međunarodna zajednica ćuti na to - zaključila je Vuković.

Foto: Zoran Sinko

Milana Vuković

 

Politički analitičar Marko Šćepanović navodi da Aleksandar Vučić vodi pametnu i mudru politiku i Zapadu smeta što je naš predsednik napravio jaku i stabilnu zemlju, ali i da zbog Kurtija i ćutanja UN, ZSO je samo mrtvo slovo na papiru.

- Očigledno je da je ZSO samo mrtvo slovo na papiru, ne samo zbog Kurtija već i zbog ćutanja UN i podržavanja Kurtija od strane pojedinih članica Evropske Unije. Ivica Dačić je rekao na Brionima da smo sve generale i političare uhapsili i isporučili Hagu i ispoštovali Zapad, a oni nam ništa zauzvrat nisu dali i puštaju Kurtija da vrši pritisak na Srbe i pravi tzv. "Veliku Albaniju" . Aleksandar Vučić vodi pametnu i mudru politiku i Zapadu smeta što je naš predsednik napravio jaku i stabilnu zemlju - objasnio je Šćepanović.

Foto: Zoran Sinko

Marko Šćepanović

 

Prema rečima Marka Šćepanovića Aljbin Kurti želi da protera Srbe sa KiM, a njegovi teroristi stvaraju lažnu državu uz pomoć trgovine drogom i likvidacijama.

- Aljbin Kurti želi da protera sve Srbe sa Kosova i Metohije, a to mu omogućava Međunarodna zajednica, a Amerika ga potpomaže. Teroristi koji sad vladaju na KiM, stvaraju svoju lažnu državu uz pomoć trgovine drogom, oružjem, prljavim novcem ali i likvidacijama. Kako su započeli ovaj teror, tako će i nestati - rekao je Šćepanović.

Celu emisiju obavezno pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija